Navigacija

Glavni meni

19
Pet, Tra
0 Novih vijesti

U Dražicama se 25. put tancalo i kantalo po domaći

Vokalna skupina KUD-a „Zvir“, Jelenje - Bilo vavek veselo

Kultura i tradicija
Tipografija

Protekli vikend održala se folklorna večer po nazivom "Zakantajmo i zatancajmo po domaći va Jelenju". Tradicionalno je to druženje koje se održava već 25 godina zaredom, povodom Mihoje - zaštitnika jelenjske župe i Dana Općine Jelenje. Grobničkoj publici predstavljen je "kanat i tanac" Podravine, Gorskog kotara i Primorja, a u programu su sudjelovali plesni parovi KUD-a Petar Preradović Đurđevac, plesni par FA Zora Opatija, Ravnogorski tamburaši Ravna Gora i domaćini KUD Zvir Jelenje.


KUD Zvir iz Jelenja tako godinama organizira hvalevrijedno druženje folklornih, pjevačkih i sviračkih skupina iz cijele Hrvatske ali i šire. Grupe uvijek rado dođu u Dražice, kako bi mještanima i gostima prezentirali svoju baštinu i ljubav prema zavičaju. Prvi su na pozornicu stali grobnički mališani igrajući tradicijske dječje igrice.

– I mi Grobničani se trudimo već 46 godina u našemu KUD-u Zvir pa smo i ove godine, za vas draga publiko, priredili jedan zanimljiv program. Malo smo drukčiji. Ove godine folklorne skupine, u svojem programu, imaju umjetnički odmak pa pjesme koje inače često čujemo na našim druženjima, rekli bi mi, imaju nešto drugačiji aranžman – kazala je Gordana Juretić Perušić iz KUD Zvir Jelenje.

Svih prisutnih, u lijepo ispunjenoj dvorani Doma kulture u Dražicama, pozdravio je načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja.

– Mi volimo tepati našemu Zviru kako su oni čuvari Grobničke tradicije, što i stvarno jesu, a to pokazuje ovakva manifestacija i druženje u Domu kulture Dražice. Mnogo je truda i angažmana uloženo svih ovih godina, prije svega kako bi se naša tradicija zapisala u knjigama, a onda i prigodno i stručno izvela – kazao je Marčelja, dodajući kako čestita svim članovima što dugi niz godina promoviraju jelenjski kraj i kulturu.

Hvalevrijedno druženje, kao i svih ovih 25 godina održalo se pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, Općine Jelenje te uz svesrdnu pomoć tvrtke TTO Thermotechnik iz Lukeža.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.