Navigacija

Glavni meni

22
Sri, Svi
0 Novih vijesti

[OTKAZUJE SE] Eko-akcija čišćenja Općine Jelenje - 24.04.

Komunalni info
Tipografija

Akcija čišćenja otkazuje se zbog loše vremenske prognoze.

Svake godine 22.04. obilježava se Dan planeta Zemlje, godišnjica rođenja modernog ekološkog pokreta 1970.godine. Izgledno je da nas ove godine mjere stožera vezano za okupljanja neće spriječiti da se u velikom broju sastanemo u nedjelju 24.04. ispred Doma kulture i krenemo u radnu akciju, a i vremenska prognoza nam je sklona.

Postoji puno načina na koje organizacije i pojedinci mogu sudjelovati, a ovo je naš zajednički doprinos: Turističke zajednice, Komunalnog društva i Općine Jelenje kao koordinatora i Vas, naših mještana, članova udruga i drugih ljudi dobre volje kojima je u interesu čišće Jelenje.

Tema ovogodišnjeg 52. Dana planeta Zemlje glasi „Investirajmo u naš planet“ (Invest in our Planet).

U skladu sa temom veseli me reći da Općina Jelene planira postavljanje solarnih panela na javne zgrade( Boćarski dom „Rječina“, Dječji vrtić „Podhum“ i zgrada Vatrogasno-spasilačkog centra „Grobnik“), te će se velika sredstva uložiti i u daljnju sanaciju „Dubine“, kao nekadašnjeg nelegalnog deponija u našoj sredini. Projekt će biti financiran sredstvima fonda Europske unije u vrijednosti od 270 tisuća kuna, a ukupna vrijednost projekta je 350.000 kuna.

Paralelno sa sanacijom ‘Dubine priprema se projekt kojim želimo na područje dijela ‘Dubine’ postaviti solarnu elektranu, čime bi naša lokalna samouprava dala svoj doprinos razvoju zelene Europe, kroz obnovljive izvore energije.

Za kraj, pozivam Vas i sve ljubitelje prirode i ekologije, na radnu akciju čišćenja u nedjelju, 24.04.2022. Okupljanje je ispred Doma kulture u Dražicama u 9.00 sati, nakon čega slijedi podjela zadataka. Predviđeni završetak je u 12 do najkasnije 12.30 sati. U 12.30 slijedi zajednički ručak i druženje u prostoru igrališta NK Rječina.

Načelnik općine Jelenje
Robert Marčelja


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.