Navigacija

Glavni meni

22
Sri, Svi
0 Novih vijesti

Statut i zastava

Tipografija

Zakonom o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj Općina Jelenje postaje samostalna jedinica lokalne samouprave u sastavu Primorsko - goranske županije.

Sjedište Općine Jelenje je u Dražicama, Dražičkih boraca br. 64  Dan Općine Jelenje je 29. rujna, dan Svetog Mihovila, zaštitnika Općine. U Općini Jelenje svečano se slavi i 11. studeni (Martinja).

Općina Jelenje ima grb, zastavu i svečanu pjesmu. Grbom i zastavom predstavlja se Općina Jelenje i izražava se njen povijesni identitet.

Grb Općine Jelenje ima oblik polukruglog štita. Grb Općine Jelenje ima tri boje: zelena, zlatna i srebrna. U zelenom polju je zlatni jelen u skoku desno i ispod njega valovita srebrna greda.

Zastava Općine Jelenje je jednobojna (bijele - srebrne boje). U sredini zastave na sjecištu dijagonala nalazi se grb Općine Jelenje obrubljen zlatnim rubom.

Uz zastavu, Općina ima i svečanu zastavu "gonfalon", bijele - srebrne boje, okomitog oblika s tri rese na dnu, grbom u sredini, iznad kojeg je velikim slovom natpis Općina Jelenje.

Svečana pjesma Općine Jelenje je pjesma "Grobnišćino naša", autor teksta Stanislav Radetić, a glazbe Josip Kaplan.

Dokument: Statut Općine Jelenje s izmjenama i dopunama


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.