Navigacija

Glavni meni

12
Sri, Lip
0 Novih vijesti

Jelenje - prijatelj životinja: Održano 4.kolo prvenstva Hrvatske u agilityju

Sport
Tipografija

Početkom svibnja održano je 4. kolo prvenstva Hrvatske u agilityju na nogometnom travnjaku u Dražicama. Radi se o sportu u kojem sudjeluje pas sa svojim vodičem. Organizator natjecanja bio je Malinois kluba Kvarner iz Lubarske.

Ukupno je bilo prijavljeno 55 pasa iz Slovenije, Italije i Hrvatske podijeljene u razrede te prema četiri visinske kategorije (small, medium. Intermediate i large). Takmičenje je ujedno bilo kvalifikacijsko za predstojeće svjetsko i europsko prvenstvo.

- Samo u ovako fantastičnim uvjetima kakve smo imali kao domaći klub uspjeli smo našu utakmicu podići na tako visoku ljestvicu. Vrijeme nas je ipak na kraju poslužilo jer nam je kiša padala svega desetak minuta kada smo napravili kratku pauzu Atmosfera je bila prepuna pozitive nakon dvije godine stanke u takmičenjima uzrokovanom nesretnom epidemijom. Sve je sada iza nas i uživali smo kao nekada. Hvala Općini Jelenje što je vjerovala u nas i maksimalno nas podržala u organizacijskom smislu – poručili su organizatori Malinois kluba Kvarner.

Oni najuspješniji otišli su svojim kućama sa zasluženim odličjima. Kako naglašavaju sudionici užitak bavljenja ovim sportom koji čine tim, pas i njegov vodič puno su više od osvajanja medalja, to je jednostavno stil života i svi su sretni što su dio agility obitelji.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.