Navigacija

Glavni meni

12
Sri, Lip
0 Novih vijesti

Najava natječaja za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća

Općinska uprava
Tipografija

Fond će u 2021. godini, u okviru novog Javnog poziva sufinancirati i cjelovitu energetsku obnovu, kao i samostalne sustave za korištenje obnovljivih izvora energije, uključujući fotonaponske sustave za proizvodnju električne energije. Obiteljska kuća u smislu ovog Programa je zgrada u kojoj je više od 50% bruto podne površine namijenjeno za stanovanje te zadovoljava jedan od dva navedena uvjeta: ima najviše tri stambene jedinice te ima građevinsku bruto površinu manju ili jednaku 600 m2.

  • Cjelovita energetska obnova kuća lošijih energetskih svojstava i dalje će se sufinancirati s do 60% bespovratnih sredstava i podrazumijeva obvezno povećanje toplinske zaštite nekog od elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora poput vanjskih zidova, stropa, krova, poda ili stolarije, a može uključivati i ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije i/ili fotonaponskog sustava za proizvodnju električne energije.
  • Ugradnja sustava za korištenje obnovljivih izvora energije i/ili fotonaponski sustav za proizvodnju električne energije, bez dodatnih mjera energetske obnove, sufinancirat će se s do 40, 60 ili 80%, ovisno o lokaciji. Poticaji za to rezervirani su za kuće visokih energetskih razreda, koje ne trebaju mjere poboljšanja toplinske zaštite vanjske ovojnice.


Detaljni tehnički uvjeti bit će propisani u samom tekstu Javnog poziva, kao i sadržaj dokumentacije potrebne za prijavu.

Prijavu na Javni poziv bit će moguće izvršiti isključivo preko sustava za e-prijavu na javne pozive Fonda  te će, između ostalog, morati sadržavati dokaz vlasništva ili suvlasništva, Izvješće energetskog certifikatora o provedenom energetskom pregledu i važeći energetski certifikat obiteljske kuće, detaljne ponude ili troškovnike izvođača radova/dobavljača opreme (izrađene sukladno preporukama iz Izvješća o energetskom pregledu i, ako je primjenjivo, glavnom projektu), fotodokumentaciju postojećeg stanja obiteljske kuće (i svih dijelova na kojima se planira izvođenje radova te zamjena/ugradnja sustava) i ostalu obveznu dokumentaciju, ovisno o planiranim mjerama. 


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.