Navigacija

Glavni meni

22
Sri, Svi
0 Novih vijesti

Najava: Naše Jelenje u putopisno-dokumentarnom filmu "Putevi vode" - projekcija uz gostovanje autora

Kultura i tradicija
Tipografija

U subotu 30.04. u 18 sati u Domu kulture u Dražicama prikazat će se zanimljiv putopisni film Putevi vode, u čijem snimanju smo i mi sudjelovali.

Režiser Elvis Bilalić sa svojom ekipom krenuo je u srpnju 2020. na svoje putovanje po Hrvatskoj od Umaga, preko Huma, Jelenja u Slavoniju i Liku sve do Dubrovnika i najmanje rijeke na svijetu Omble. Od svoje premijere u prosincu 2021. film putuje Hrvatskom.

Film je putopis kroz ruralne sredine Lijepe naše, a koje povezuje voda, odnosno rijeke i jezera. Kreativna ideja autora bila je približavanje ruralnih sredina kroz život ljudi uz rijeke koje počinju i poniru u RH, te prirodna jezera i geo-morfološka područja pod posebnim zaštitama, pa je tako voda ta koja povezuje gotovo 1000 sudionika filma, hrvatske autohtone zaštićene pasmine, mlinove i pilane koje su još i danas u funkciji... U suradnji sa gastro stručnjakom Zlatanom Molnarom, kreirana je nadahnjujuća priča o preživljavanju naših predaka. Korištenjem tradicionalnih lokalnih namirnica, proizvedenih u lokalnom kontekstu, kreirani su autohtoni specijaliteti specifični za svaku lokaciju snimanja filma.

Pogledajmo zajedno kako je filmska ekipa doživjela Jelenje, našu Rječinu i Gašparov mlin i što su od snimljenih razgovora odabrali za podijeliti s gledateljima.

Gledajući film putujmo Hrvatskom i zaplovimo njenim vodama.

Ulaz slobodan.

 


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.