Navigacija

Glavni meni

22
Sri, Svi
0 Novih vijesti

Nagrađeni najbolji sportaši u protekloj godini

Sport
Tipografija

Načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja uručio je, sredinom travnja, priznanja najboljim sportašima u prošloj godini. Priznanje je tako dobila ženska kadetska ekipa Kluba dizača utega – Rječina ’75, kao najuspješnija sportska ekipa Općine Jelenje. Najuspješniji sportaš proglašen je Petar Simone, član Veslačkog kluba Jadran, a najuspješniji sportski djelatnik u proteklog godini je Vilim Žagar.

Ženska kadetska ekipa KDU – Rječina ’75 nastupila je čak na sedam natjecanja, a kadetkinje su ostvarile zapažene rezultate, te su redom osvajala prva, druga i treća mjesta, a oboreni su i državni rekordi. Na prvenstvu RH kadetkinje u Zagrebu osvojile su prvo mjesto i proglašene za najboljom ženskom ekipom, stoji u obrazloženju.


Vilim Žagar dugogodišnji je trener u Kubu dizača utega Rječina ’75. U 2021. godini, kao trener i voditelj ekipe, osvojio je gotovo sve što se u sportskoj sezoni moglo osvojiti. Svojom energijom i entuzijazmom motivira mlade članove i promovira naše Jelenje diljem Republike Hrvatske, stoji u obrazloženju.

Petar Simone član je Veslačkog kluba Jadran, u kategoriji mlađi junior. U protekloj 2021. godini ostvario je brojne zapažene rezultate te ga je Hrvatski olimpijski odbor svrstao u kategoriju daroviti sportaš. Temelj za donošenje takve odluke je rezultat ostvaren na Hrvatskom veslačkom prvenstvu na kojem je Petar osvojio zlatnu medalju u disciplini „četverac sa kormilarom“. Osim toga Petar je osvajao prva i druga mjesta u različitim kategorijama na regatama, Hrvatskim prvenstvima i veslačkim simulatorima.

Općina Jelenje još jednom čestita svim nagrađenim sportašima, koji svojim rezultatima postižu značajne sportske uspjehe, a time dodatno promoviraju svoju lokalnu zajednicu i mjestu u kojem žive i obitavaju.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.