Navigacija

Glavni meni

22
Sri, Svi
0 Novih vijesti

Općinski prostori

Tipografija

U nastavku donosimo popis prostora od društvenog značenja kao i prostore koji se iznajmljuju u komercijalne svrhe.

Nogometno igralište
U samom centru Dražica nalazi se uređeno i njegovano nogometno igralište. Travnjak je veličine 10.893 m2.  Travnata površina održava se na dnevnoj razini, a igralište posjeduje i cjelokupnu insrastrukturu s višenamjenskim reflektorima za korištenje noću. Dvorište travnate površine čini i vanjska mreža u kojoj se čuva alat za održavanje. Praćenje događanja na travnjaku moguće je i s dvije bočne tibine (južna i istočna). Ispod južne tribine nalaze se zatvoreni prostori potrebni za održavanje treninga, utakmica i raznih događaja. Zatvoreni prostor čine četiri svlačionice opremljene grijanjem i tuševima, dva sanitarna čvora te svlačionica za trenere. U sklopu zatvorenog prostora nalazi se i ugostiteljski objekt veličine 90-ak m2 s vlatitim sanitarnim čvorom. Cijeli kompleks nogometnog igrališta multifunkcionalne je naravi te je pogodan za najrazličitije oblike događanja i manifestacija. Kompleks ima tri ulaza od kojih je jedan adekvatan za ulaz teretnih vozila ili vozila zaštite (npr. vatrogasnog vozila ili vozila hitne medicinske pomoći), dva su ulaza adekvatna za ulaz osoba s invaliditetom te jedan, ujedno najmanji, za ulaz štićene osobe ili VIP gostiju. Na nogometnom igralištu odvijaju se brojne sportske manifestacije.

Kuglana
Nalazi se u centru Dražica na katu poslovnog centra. Kuglana ima četiri staze standard marke FUNK te posjeduje europski certifikat koji omogućava održavanje međunarodnih natjecanja. Popratni sadržaji kuglane su dvije svlačionice s tuševima i sanitarni čvor. Svi prostori kuglane opremljeni su grijanjem. Unutar kuglane nalazi se i ugostiteljski objakt veličine 85 m2 iz kojeg se ulazi na tribine koje su opremljene sa 64 sjedeća mjesta. Staze je također moguće pratiti i iz ugostiteljskog objekta koji je od tribina odvojen staklom.Kuglana je opremljena kuglama različitih veličina te je pogodna za kuglanje djece i odraslih. Radno vrijeme kuglane je svaki dan od 16 do 22 sata uključujući i vikend dane. Rezervaciju termina za treninge ili utakmice možete izvršiti na broj 099/413-9173. Od vlastite opreme nužno je ponijeti čiste i neobuvene indoor tenisice.

Planinarski dom Hahlić
Nalazi se na 1097 m nadmorske visine na južnoj padini Obruča. Dom ima 40 ležećih mjesta i pruža prekrasan pogled na kvarnerski zaljev. U dvorištu doma nalazi se mjesto za odmor i predah opremljeno dječjim igralištem i stolovima.

Boćarski dom
Nalazi se 400-tinjak metara od centra Dražica na županijskoj cesti ŽC5055 prema Jelenju. Dom ima 2300 m2 boćarskog terena koji je pogodan za turnire i treninge. Dvorana je opremljena grijanjem, svlačionicama, sanitarnim čvorovima i tribinama. Osim boćarskih turnira dom je pogodan i za druga sportska prvenstva kao i za organizaciju kulturnih i društvenih događaja veličine do 1000 posjetitelja. Osim boćarskih turnira dom je bio domaćin i državnih natjecanja (državno natjecanje u dizanju utega 2015.) kao i brojnih domaćih estradnih umjetnika (Maja Šuput, Koktelsi, Gazde i drugi). Uz sami boćarski dom nalazi se ugostiteljski objekt s vlastitim sanitarnim čvorom. Dvorište doma ima vlastiti parking.

Vatrogasni dom
Nalazi se na adresi Dražičkih boraca 55 u Dražicama. Zgrada se sastoji od dvije etaže (prizemlje i 1. kat), a namjena je društvena-javna. Vatrogasni dom ukupne je površine oko 307 m².

Dom kulture Dražice
Nalazi se u sklopu poslovnog centra Dražice. Dvorana obuhvaća pozornicu, parter, balkon, backstage prostor i sanitarni čvor. Opremljena je grijanjem, razglasnom opremom, LCD projektorom, rasvjetnim tijelima (reflektorima) i pianinom. Parter dvorane je kapaciteta 300 sjedećih mjesta mobilnog tipa. Balkon dvorane kapaciteta je 200 stajaćih mjesta. Dvorana ima i dvije režije (iznad pozornice i na dnu balkona). U Domu kulture održavaju se gotovo sve manifestacije društvenog značaja. Osim manifestacija dvorana se koristi i za sportske, izložbene i razne druge sktivnosti. U Domu kulture Dražice moguće je organizirati koncerte, priredbe, izložbe, natjecanja, tribine, simpozije, projekcije, promocije, vjenčanja i brojne druge svečanosti.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.