Navigacija

Glavni meni

12
Sri, Lip
0 Novih vijesti

[NAJAVA] Pogledajte što vas sve očekuje povodom ovogodišnje Mihoje

Grupa Magazin - u subotu svi putevi vode u Dražice

Kultura i tradicija
Tipografija

Zadnjeg tjedna u rujnu zahuktava se proslava blagdana sv. Mihovila – zaštitnika Župe i Dana Općine Jelenje. Sigurni smo da će svatko pronaći ponešto za sebe, a velika fešta sprema se uz grupu Magazin

U petak, 27. rujna, od 19 sati u Domu kulture Dražice održava se svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Jelenje na kojoj će, u svečanom tonu, biti prezentirani projekti realizirani u protekloj godini, a dodijelit će se i nagrade pojedincima i kolektivu koji su zaslužni za razvoj i unaprjeđenje jelenjskog kraja.

U subotu, 28. rujna, od 8 do 14 sati održava se dobrovoljno darivanje krvi u Domu kulture Dražice, dok će u istom prostoru, od 16 sati ljubitelji stolnog tenisa moći sudjelovati u tradicionalnom turniru povodom Mihoje. Nogometaši Rječine u 16 i 30 sati na nogometnom igralištu u Dražicama odmjerit će snage s nogometašima Risnjaka. Umirovljenici Jelenje spremaju druženje u svojim prostorijama, odnosno tradicionalan turnir u briškuli i trešeti. U večernjim satima sprema se velika fešta od 21 sat kada u Boćarski klub Dražice stiže grupa Magazin.Na sam blagdan sv. Mihovila, u jutarnji satima starta biciklistička utrka pod nazivom Jelenjski đir. Podsjetimo, nakon sedam godina stanke vraća se jedna od prvih biciklijada na Grobniku. Biciklijada koja prolazi općinom Jelenje i koja će vam pokazati sve znamenitosti ovog kraja. Start utrke predviđen je u 10:30 sati na Trgu mlikarice u Dražicama, a završetak biciklijade je u Rastočinama gdje će biti organiziran ručak i ostali popratni sportski sadržaji.

Za jelenjske mališane organiziran je i Dječji dan koji će se u nedjelju održati na Trgu mlikarice u Dražicama od 11 do 18 sati, a u istom terminu bit će organiziran i Mihojski sajam.


Uz bogat sportski, kulturni i zabavni dio, uoči blagdana sv. Mihovila slave se i svete mise koje će, u najvećem djelu, predvoditi gosti svećenici iz drugih župa. Naime, proslava sv. Mihovila Arkanđela, zaštitnika Župe Jelenje i zaštitnika Hrvatske policije započinje blagdanskom trodnevnicom. U petak, 27. rujna u 18 sati je sveta misa za starije, bolesne i nemoćne župljane, predvodi vlč. Miroslav Pergl, sužupnik u Jelenju. U subotu, 28. rujna u 18 sati je sveta misa na groblju za sve pokojne župljane, hrvatske branitelje i blagoslov obnovljene kapelice sv. Roka, predvodi vlč. Ivan Friščić, dekan i župnik Grada Grobnika U nedjelju, na sam blagdan sv. Mihovila prva misa je u mise su u osam sati. U 10:30 sati je misa za početak školske i vjeronaučne godine koju predvodi fra. Bernard Barbarić, gvardijan i čuvar Svetišta na Trsatu, a svečana koncelebrirana održat će se u 18 i 30 sati u jelenjskoj crkvi, a sveta misu predvodi vlč. Mario Kaniški, župnik župe Rođenja BDM, Drnje . Na svečanom euharistijskom slavlju pjevat će župni zborovi i zbor župe sv. Andrije Apostola iz Tršća.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.