Navigacija

Glavni meni

18
Čet, Tra
0 Novih vijesti

Spomendan Blažene Djevice Marije okupio brojne vjernike u Brnelićima

Župa
Tipografija

Na Spomendan Blažene Djevice Marije Kraljice, sredinom kolovoza, uz kapelicu staru gotovo 130 godina u Brnelićima, tradicionalnim euharistijskim slavljen proslavljen je njezin blagdan.

Brojni mještani i vjernici Brnelića, ali i okolnih mjesta prisustvovali su euharistijskom slavlju u čast Marije. Svetu misu predvodio je Miroslav Pergl, župni vikar u župi Viškovo uz vlč. Zvonimira Ćorića, upravitelja hrvatske župe sv. Ante u Los Angelesu te uz pomoć domaćih snaga vlč. Ivana Milardovića i Pere Lovrića.

– Toliko godina prisutnosti u jednome mjestu. Drago mi je da iznova mogu propovijedati u Brnelićima, po zagovoru Djevice Marije. Tu tradiciju mogu zahvaliti i domaćinu koji me je prije više od pet godina zamolio da na spomendan i blagdan  Marije prvi puta propovijedam – kazao je vlč. Miroslav Pergl s oltara u Brnelićima, dodajući kako u današnje vrijeme kada se većina toga radi brzinski, počevši od najranijeg poimanja života pa sve do sazrijevanja, svakako trebamo majku, odnosno Mariju da bude uz nas, da bude uz svoje sinove i kćeri.

I ove je godine sve prisutne krasilo lijepo vrijeme, pa se zajedničko druženje nastavilo i nakon svete mise, uz prigodan domjenak i domaće specijalitete te okrjepu.

– Zahvaljujem kolegama svećenicima, a posebice vlč. Miroslavu Perglu, kako ga mi u Jelenju od milja volimo zvati "pegla" ili ako vam je draže "pegula", koji uvijek ima zanimljivu propovijed pred kapelicom u Brnelićima. Nadam se da će svako od nas u srcima uzeti nešto od tih riječi probuditi ljubav i zajedništvo – istaknuo je vlč. Milardović na kraju euharistijskog slavlja, dodajući kako se zahvaljuje svim mještanima i donatorima koji redovito financiraju rad Župe Jelenje. Poseban pozdrav upućen je i načelniku Robertu Marčelji jer, kako je kazao vlč. Milardović, prvenstveno kao vjernik, pa tek onda predstavnik lokalne vlasti redovito obilježava prigodne blagdane i uvelike svojim djelovanjem pomaže župnoj zajednici.

Župa Jelenje i Općina Jelenje, napomenuto je s oltara, zajedničkim snagama trude se da nitko na ovom području ne bude gladan i žedan te sve više povezuju ljude.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.