Navigacija

Glavni meni

18
Čet, Tra
0 Novih vijesti

Alen Juretić zauzeo 4. mjesto u boćanju za sportaše s invaliditetom

Sport
Tipografija

Boćari i boćarice s invaliditetom natjecali su se u četiri kategorije, a sudjelovalo je jedanaest hrvatskih klubova s ukupno 60 sportaša i njihovih asistenata. Naš sumještanin Alen Juretić zauzeo je 4. mjesto, kao član riječkog kluba.

U pulskoj osnovnoj školi Veli Vrh odigrano je četvrto i završno kolo prvenstva Hrvatske u boćanju za sportaše s invaliditetom. Domaćini i suorganizatori ovogodišnjeg natjecanja bili su Hrvatski boćarski savez osoba s invaliditetom (HSBI) i Bočarski klub osoba s invaliditeom „Istrijana“.

Uz zanimljive i neizvjesne susrete tijekom dana, najbolji i najuspješniji boćari i boćarice dobili su sportska priznanja u obliku medalja i pehara za ostvarene rezultate tijekom sezone u 2017.

Po završetku natjecanja pristupilo se ceremoniji proglašenja najboljih po kategorijama. U BC-1 kategoriji zlatnu medalju je osvojio Martin Frković, BKOSI DDZ „ Ž. Klepač“- URIHO, Zagreb, drugo mjesto je pripalo Leonu Goličniku iz BKCPO Zagreb, dok se broncom okitio Niko Kajkić, član BKCPO Varaždin.

Pobjednik u BC-2 kategoriji bio je Kristijan Trampuž, član BKOSI „ Pulac“, Rijeka. Drugo mjesto osvojio je Marko Turković iz BK „Marijan Dobrinčić“ iz Velike Gorice, dok je treća bila Dora Bašić iz BK „Dan“, Slavonski Brod.

U konkurenciji sportaša u BC-3 kategoriji koja se igra uz pomoć asistenata i rampi najuspješnija je bila Danijela Mataija iz riječkog BKOSI „Pulac“. Drugo mjesto osvojio je Marko Arambašić iz BKOSI DDZ „Željko Klepač“ - URIHO, Zagreb, a bronca je otišla u ruke Mihajlu Kovačiću iz BK „Lastavice“, Đakovo. Uz ostale sudjelovao je i Alen Juretić koji je zauzeo 4 mjesto, također kao član riječkog kluba.

U najjačoj kategoriji najbolji je ostao Davor Komar iz pulskog BK „Istrijana“, drugo mjesto je pripalo Melisi Osmanović iz istog kluba, a treći je bio Damir Juren, član BKOSI DDZ“ Ž. Klepač - URIHO, Zagreb.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.