Navigacija

Glavni meni

30
Sub, Ruj
0 Novih vijesti

Biciklizam: 150 natjecatelja na kružnoj stazi u Rastočinama

Sport
Tipografija

Početkom ožujka održano je 9. kolo Giant MTB Zimske lige – XC Rastočine. Više od 150 biciklista stiglo je na područje našeg Jelenja i okušalo se u zanimljivoj brdskoj biciklističkoj utrci. Podršku natjecatelja dali su nekoliko stotina gledatelja raspoređenih po obroncima i livadama predivnog Grobničkog kraja. Prema svemu viđenome biciklističke staze ali i planinarski putevi postat će odličan brend turističke platforme Visit Jelenje.

Naime, Biciklistički klub Grobnik odlično je pripremio stazu u Rastočinama i prilagodio istu za djecu i seniore. Podsjetimo, biciklistička staza je kružnog oblika dužine od oko 3 kilometra sa 105 metara visinske razlike po krugu i sastoji se od makadamskih i zemljanih puteva. Tu su i dva nešto tehnički zahtjevnija djela ali za te dijelove su spremni i lakši zamjenski smjerovi (tzv. chicken way) prilagođeni rekreativcima. Nakon utrke svim sudionicima je bila osigurana okrjepa te se nakon toga pristupilo proglašenjima najbržih gdje su natjecatelji dobili medalje po starosnim kategorijama.

- Krug dugačak tri kilometra uključivao je 105 metara visinske razlike, a u nekoliko dijelova nudio je zahtjevnije tehničke nijanse, s dva odsjeka koji su uključivali lakšu „B liniju“. Puno promjena ritma i akceleracija. Ukupna pobjeda ovaj put u otišla je ruke slovenskog biciklista. Gregor Sikošek ponovno je zakoračio na najvišu stepenicu na postolju. Ukupno pet krugova odvozio je za nešto više od 55 minuta. Izuzetno uzbudljiva utrka, kako za natjecatelje tako i za gledatelje koji su u velikom broju došli iskazati podršku našem kontinuiranom radu ali i bodreći trkače – kazao je direktor utrke Hrvoje Brnelić, dodajući kako je projekt unaprjeđivanja biciklizma kroz uređivanje staza ali i održavanje natjecanja po rutama prepoznat i od strane Općine Jelenje koja je partner i daje podršku u punom smislu te riječi.

Kako je kazao Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje projekt označavanja biciklističkih staza, kreiranja infomape, ali i interaktivno povezivanje informacija s terena s turističkom platformom Visit Jelenje je završen u prvoj fazi te će uskoro biti prezentiran javnosti. Time potičemo razvoj aktivnog turizma. Broj sudionika na samoj biciklisičkoj utrci, koji su stigli iz raznih djelova Hrvatske ali i i inozemstva (Slovenija, Italija), pokazuje da idemo ispravnim putem i da kvalitetnim ulaganjem u infrastrukturu potičemo razvoj turističke infrastrukture na našem području.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.