Navigacija

Glavni meni

06
Uto, Pro
0 Novih vijesti

120 planinara: Održan 22. pohod Šetnicom uz Rječinu

Kolektivni predah i odmor u Lukežima

Sport
Tipografija

Tradicionalni 22. pohod HPD Učka, Šetnicom uz Rječinu okupio je više od 120 planinara i ljubitelja prirode koji su prošli od Trsata do izvora Rječine.

Prema riječima organizatora do Pašačkog mosta su došli svi, a onda svatko je produžio stazu prema svojim mogućnostima. Najambiciozniji su došli do izvora Rječine.

- U Lukežima nas je čekao tradicionalni poklon Općine Jelenje s krafnama, vodom i bananama za sve sudionike na čemu se najsrdačnije zahvaljujemo kazali su iz PD Učka, dodajući kako je sada korito Rječine suho, a staza je zanimljiva i raznolika. Voda poslije brane reflektira jesenje boje u jezeru i prirodi koja nas okružuje.

Podsjetimo, planinarsko-pješački put od Trsata do izvora Rječine PD Učka trasiralo je i održava već dvadeset i dvije godine. Kako bi kretanje po cijeloj stazi bilo orijentacijski olakšano i sigurno od prošle godine započelo se sa postavljanjem novih standardiziranih putokaza HPS-a (Banska vrata, mlin Žakalj, Pašački most). Ovih dana planira se postaviti i preostale putokaze na cijeloj trasi Šetnice uz Rječinu (Lukeži, Martinovo selo, Trnovica, izvor Rječine).


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.