Navigacija

Glavni meni

12
Sri, Lip
0 Novih vijesti

PRVA ŽNL: Rječina započela novu nogometnu sezonu

Sport
Tipografija

Gosti su slavili golovima dvostrukih strijelaca Karla Šnelera (8’, 54’) i Luke Sirića (41’, 62’), ali je najveći pljesak zaslužio Dino Forgić za fantastičan pogodak (49’).

Golijada na otvaranju korona sezone u Dražicama. I potpuno zaslužena pobjeda rosterom kvalitetnijih gostiju iz Muna, ali i ovaj put puno posloženijih i u kompoziciji momčadi. Od početka je bilo jasno da bi se utakmica mogla pretvoriti u jednosmjernu ulicu, no fantastičan gol Dina Forgića početkom nastavka razbuktao je nade Grobničana u preokret, navodi Novi list. No, bila je to samo lažna nada. Momčad Milorada Burula nije jučer bila prava u brojnim segmentima igre...

Gosti, čiji je trener Dino Bajramović utakmicu pratio s tribina zbog kazne, imali smo čvrstu i sigurnu zadnju osovinu u Mladenoviću i Vidakoviću, dok je ispred njih igrom majstorski dirigirao Šimić u ulozi zadnjeg veznog. Još kad se tome dodaju dva dvostruka strijelca Šneler i Sirić, rezultat nije mogao izostati. U prvom poluvremenu Posarić i Grgić bili su zapaženi na bokovima i Matuljci su na muke stavljali domaćine napadajući uz lijevu aut liniju. Pogodak je stigao rano, Šneler (8’) je majstorski naciljao kut, vratar Toni Forgić poletio zrakom, ali rezantna lopta s 18 metara bila je neuhvatljiva - 0:1. Šneler je mogao udvostručiti vodstvo u 39. minuti kada je ostao sam na 12 metara nakon Vidakovićevog ubačaja, ali tukao je preko grede. Sve je popravio dvije minute kasnije Sirić koji se sjurio po desnoj strani i iskosa dijagonalom pogodio daljnji vratarev kut - 0:2.

Vrhunski eurogol
Početkom nastavka (49’) viđen je potez utakmice. Dino Forgić je s više od 25 metara vrhunskom »praćkom« u »messijevskom« stilu pogodio ono što se rijetko viđa na travnjacima i viših nogometnih razreda. Silovita lopta koja je dobila još bolju putanju odsjela je u samim rašljama mladog vratara Ravlića - 1:2. Bio je to gol koji je ohrabrio Grobničane i na muke stavio goste. No, sve je bilo kratkog daha, pet minuta kasnije domaća obrana je zaboravila na Šnelera u srcu šesnaesterca, a on, povratnik nakon ozljede, takve prilike rijetko propušta. Rutinski je spremio loptu kraj vratara i sve vratio na početak - 1:3. Nakon toga Matulji su bili u prigodi potpuno deklasirati domaćine. Prvo je (62’) Sirić
glavom zatresao mrežu nakon ubačaja Boniciolija za 1:4, a odmah potom Sirić je bio previše sebičan kad je prešao Pilčića, izašao sam pred vratara i tukao umjesto da asistira potpuno usamljenom Bonicioliju. Domaćini su smanjili (64’) preko Štanfela koji je ostao sam na lijevoj strani, zaobišao vratara i tukao prizemno, Mladenović na crti nije uspio zaustaviti loptu - 2:4. U završnici veliku je šansu imao i Egzon kada je ukrao loptu Zakariji na ulazu u šesnaesterac, ali kao da nije imao snage poslati loptu u mrežu.

DRAŽICE Utakmica 1. kola: Rječina – Dražice 2:4 (0:2). Igralište Rječine. Gledatelja: 100. Sudac: Dalibor Šušnjar (Rupa) – 6. Pomoćnici: Valenčić (Škalnica) i Martinović (Kastav). Strijelci: 0:1 Šneler (8′), 0:2 Sirić (41′), 1:2 D. Forgić (49′), 1:3 Šneler (54′), 1:4 Sirić (62′), 2:4 Štanfel (67′). Žuti kartoni: Kaurin, Petrović (Rječina), Egzon (Matulji).

RJEČINA: T. Forgić 5,5, Martinović 6,5 (od 71′ Petrović 5), Kaurin 6, Pilčić 5,5, D. Forgić 7, Antolović 5,5, Božičević 5,5, Turk 5 (od 46′ Zakarija 5), Bura 5, Mikulić 5,5, Ćejić 5 (od 46′ Štanfel 6,5).

MATULJI: Ravlić 6,5, Posarić 6, Mladenović 6,5, Vidaković 7, Šimić 7, Bonicioli 6 (od 86′ Pavešić -), Sirić 7, Džaja 6,5 (od 59′ Đuran 6), Šneler 7,5, Tursunović 6,5 (od 71′ Egzon 6), Grgić 6.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.