Navigacija

Glavni meni

14
Ned, Tra
0 Novih vijesti

Marčelja: U protekla tri mjeseca zasukali smo rukave i krenuli raditi ozbiljan posao

Kompletna snimka Svečane sjednice Općinskog vijeća Općine Jelenje dostupna je online.

Općinska uprava
Tipografija

U povodu blagdana Sv. Mihovila, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Jelenje.

Pred brojnim je uzvanicima prikazan novi put razvoja naše jedinice lokalne samouprave. Sve je započelo minutom šutnje u čast svim poginulim hrvatskim braniteljima, a nastavilo se kratkim video-uratkom koji simbolizira proces transformacije Općine Jelenje u recentnom razdoblju.

Pred okupljene je potom izašao predsjednik Općinskog vijeća, Luka Zaharija.

- Dosadašnji saziv je odradio tri sjednice Vijeća, a najvažnija odluka koja je donesena na prijedlog načelnika Općine Jelenje je Proračun za 2017. godinu, nakon isteka Odluke o prijevremenom financiranju. Vladajuća većina u vijeću je stabilna. Načelnik će imati potporu Općinskog vijeća u svom radu za razvoj i napredak Općine Jelenje - kazao je Zaharija.

U svom je govoru, načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja napomenuo da je ponosan na put kojim je njegov kraj krenuo otkako je vlast preuzela pobjednička koalicija na proteklim lokalnim izborima.

- Sve ono što smo u našem izbornom programu, pod motom "Nova snaga Jelenja" obećali, to ćemo i ostvariti. Od preuzimanja vlasti, odlučno to tvrdim, postali smo i nastavit ćemo biti, snaga koja će Jelenje učiniti općinom po mjeri čovjeka. Ponosni smo na naše grobničko podrijetlo i baštinu, jednako tako i svjesni svih potencijala kojima raspolažemo. Pred nama je još mnogo posla, neispunjenih želja naših sumještana, dječje radosti i osmjeha svakog našeg čovjeka. Nastavit ćemo stoga istim žarom i snagom kako bi Općina Jelenje kontinuirano postajala sve ugodnijim područjem za razvoj obitelji, gospodarstva i prosperiteta općenito - kazao je Marčelja okupljenima.

Nakon glazbenog intermezza u izvedbi vokalne skupine KUD-a Zvir, uručene su nagrade zaslužnim individualcima i udrugama. Najbolji je osnovnoškolac Općine Jelenje postao Arian Ban, dok je istu titulu među srednjoškolcima dobila Paula Radetić. Dodijeljene su nagrade za najuređeniju okućnicu, odnosno balkon ili terasu. Na imanju Jasne Colnar najljepša je okućnica, dok Mirjana Čabrijan nosi nagradu za balkon.

Kratkim su filmom predstavljeni i dobitnici nagrade za kolektivni doprinos razvoju Općine Jelenje. To su članovi Planinarskog društva Obruč. Pojedinac godine unutar naše lokalne zajednice je vlč. Ivan Milardović, a nagradu za životno djelo ponosno je primila Alenka Juretić.

Nakon reda fotografiranja i nove glazbene stanke, svoje su govore održali i predsjednik Skupštine Primorsko-goranske županije, Erik Fabijanić te načelnica susjedne Općine Čavle, Ivana Cvitan-Polić u ime svih gradonačelnika i općinskih načelnika riječkog prstena.

Svečanu je sjednicu pozdravnim riječima zaključio Luka Zaharija, a svim mještanima odaslane su čestitke u povodu dana Općine Jelenje, blagdana Sv. Mihovila.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.