Navigacija

Glavni meni

14
Ned, Srp
0 Novih vijesti

Općina nastavlja sa sufinanciranjem školstva na svim razinama

Uskoro ću objaviti natječaj za dodjelu stipendija kako nadarenim, tako i socijalno ugroženim učenicima i studentima.

Blog
Tipografija

Unatoč financijskim problemima u kojima se "zahvaljujući" bivšem vodstvu našla Općina Jelenje, uspio sam iznaći snagu i potrebna sredstva za osiguravanje besplatnih udžbenika svim osnovnoškolcima na području Općine Jelenje. Na tu sam činjenicu, kao općinski načelnik, jako ponosan.

Vremena nisu bajna, no po pitanju financiranja školstva i samog socijalnog programa naša Općina ne zaostaje u odnosu na druge jedinice lokalne samouprave. Ovo je prilika da na jednom mjestu rezimiram učinjeno i opišem većinu davanja iz te stavke proračuna.

Za prvašiće osim udžbenika nije planirano dodatno izdvajanje. Općina Jelenje sufinancira i produženi boravak za učenike od prvog do četvrtog razreda u iznosu od 500,00 kuna.

U školskoj i akademskoj godini 2017./2018. Općina će sufinancirati prijevoz učenicima osnovne škole Jelenje-Dražice iz socijalno ugroženih obitelji koji ne ostvaruju pravo na naknadu prijevoza po drugoj osnovi. Također će se sufinancirati pokazne karte u iznosu od 33% studentima s područja općine Jelenje.

djeca

U Proračunu su osigurana i sredstva za marende učenicima Osnovne škole Jelenje Dražice iz socijalno ugroženih obitelji.

Treba dodati i činjenicu da za svako novorođeno dijete Općina daje 2.000,00 kuna.

Vrtić na području općine Jelenje košta 1.800,00 kuna, a Općina sufinancira roditeljima iznos od 900,00 kuna.

Općina Jelenje provodi dva akta o nagrađivanju uključenih u srednje i visoko obrazovanje. To su Odluka o stipendiranju darovitih učenika srednjih škola i studenata te Odluka o stipendiranju socijalno ugroženih učenika i studenata. Navedenim aktima detaljno su utvrđeni uvjeti, kriteriji i prava za stjecanje i dobivanje stipendije te prava i obveze samih korisnika stipendije. Stipendije se dodjeljuju na temelju javnog natječaja, a broj stipendija te visinu mjesečnog iznosa stipendije za svaku školsku/akademsku godinu utvrđuje institucija načelnika Općine Jelenje.

Stipendije će Općina i ove godine dodijeliti za razdoblje od jedne školske, odnosno jedne akademske godine, dakle za razdoblje 1. rujna ove do 30. lipnja naredne godine. Uskoro ću objaviti natječaj za dodjelu stipendija kako nadarenim, tako i socijalno ugroženim učenicima i studentima. Visina stipendije ovisit će o trenutnim mogućnostima Općine Jelenje.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.