Navigacija

Glavni meni

21
Uto, Ožu
0 Novih vijesti

Smanjenjem plaća do ušteda u proračunu

Ušteda od 177 tisuća kuna na godišnjoj razini

Blog
Tipografija

Drago mi je da smo na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Jelenje većinom glasova podržali prijedlog naše koalicije PGS – SDP – ARS – HNS - HSS i Akcije mladih o smanjenju plaća mojem zamjeniku i meni samome zbog nimalo ugodne financijske situacije u kojoj smo zatekli Općinu Jelenje.

Time smo svojim primjerom pokazali da uvelike radimo na uštedama u proračunu naše Općine. Nadalje, jedna djelatnica je prije našeg dolaska na funkciju dala otkaz, a našom pravilnom i kvalitetnom preraspodjelom nije bilo potrebe za novim zapošljavanjem. Ovim potezom uštedjelo se više od 177 tisuća kuna na godišnjoj razini. Zaista pazimo na svaku kunu proračunskog novca jer dugove koje su ostavili Radetićevi kroz njihov mandat sada treba vraćati, a proračun je zbog raznih izmjena zakona svake godine sve manji. Nije ugodna situacija u kojoj samome sebi moraš smanjivati plaću, ali ako želimo dobro zajednici to se moralo napraviti. U međuvremenu smo radili na povećanju prihodovne strane, pa su tako nakon analize i konzultacija donesene nove odluke o najmu i zakupu poslovnih prostora u vlasništvu Općine Jelenje. Najam našim najmoprimcima sada je stavljen u realne okvire, a tim smo potezom dodatno uprihodovali 300 tisuća kuna na godišnjoj razini. Općina Jelenje novim je ugovorima dodatno zaštitila svoje prihode od najma tako da su svi ugovori solemizirani što u prijevodu znači da će biti i naplaćeni.

Za prošli mjesec na svoj sam račun dobio plaću od 12.566,13 kuna, a moj zamjenik 10.063,24 kuna. Prema novoj odluci plaća će mi biti 9.717,34 kuna, a zamjeniku 7.326,76 kuna. To su javni podaci i kao takvi svakako trebaju biti obznanjeni javnosti jer kao što smo i najavili želimo javno i transparentno, u maniri dobrog gospodara voditi Općinu Jelenje.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.