Navigacija

Glavni meni

14
Ned, Srp
0 Novih vijesti

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/dino_piljic_dvd_images_thumb_medium667_445.jpeg' as a jpeg.

Općinske službe i pripadajuća civilna zaštita svakodnevno na terenu u borbi protiv COVID-19

Civilna zaštita
Tipografija

Jedinstveni upravni odjel Općine Jelenje kao sastavni dio Civilne zaštite do danas je obradio i izdao oko 800 propusnica. Zahtjevi za propusnicu izdaju se online, i to od prvog dana. Naime, Općina Jelenje nabavila je aplikaciju za obradu i slanje, stoga jelenjska administracija nije bila zatrpana neriješenim zahtjevima. Sve je radio jedan čovjek iz ureda, dok su ostali djelatnici bili usredotočeni na teren. Zbog epidemije dogovoreno je kako će se na jednom mjestu primati postavljena pitanja o propusnicama - https://arhiva.jelenje.hr/novosti/civilna-zastita/1610-donosimo-odgovore-na-cesto-postavljena-pitanja-u-vezi-propusnica.

Od početka travnja svi zahtjevi zaprimaju se putem aplikacije Ministarstva na: https://epropusnice.gov.hr. Općina za mještane koji nemaju sustav e-Građanin i dalje zaprima zahtjeve putem prijašnjeg online obrasca na:
Osim uredskog posla i svakodnevne administracije veoma je aktivan i terenski rad po našem Jelenju.

- Na području Općine Jelenje mobilizirana je operativna snaga DVD Ivan Zoretić Španac - Jelenje, koja provodi ophodnje područjem općine Jelenje u poslijepodnevnim satima te pravna osoba Komunalno društvo Jelen koja provodi ophodnje područjem općine Jelenje u jutarnjim satima, na svakodnevnoj bazi. Vozila su opremljena zvučnom i svjetlosnom signalizacijom, a osobe označene prslukom i akreditacijom. Do sada je II. policijska postaja postupala samo u jednom slučaju, a sve zbog oglušivanja na zamolbu o napuštanju prostora od strane članova CZ-a Općine Jelenje. Također, u Općini Jelenje osigurali smo 24-satno telefonsko dežurstvo na broj 051/230-313 te je do sada ukupno odgovoreno na oko tisuću poziva. Na mail adresu civilne zaštite Općine Jelenje civilnazastita@jelenje.hr do sada je stiglo i odrađeno je oko 700 mailova, kaže načelnik Stožera Civilne zaštite Općine Jelenje Dino Piljić, dodajući kako je Vatrogasno-spasilački centar Grobnik dodatno dezinficiran i opremljen te u slučaju potrebe u mogućnosti primiti pet osoba. Osim tog centra, u slučaju potrebe predviđeni su i dodatni prostori.

Za potrebe postrojbe civilne zaštite nabavljena je dovoljna količina zaštitne opreme:

  • maski - 100 komada
  • rukavica - 500 komada
  • reflektirajućih prsluka -100 komada
  • akreditacija - 50 komada
  • dezinficijensa - 10 L

- Članovi Civilne zaštite osim izdavanja propusnica te davanja servisnih informaciju putem maila i telefona, dodatno su u više navrata na kućne adrese dostavljali neophodne potrepštine. U tjednu pred Uskrs aktivirat ćemo dodatni broj članova postrojbe Civilne zaštite koji će biti raspoređeni na podjeli prigodnih paketa. Podjela uskrsnih paketa u našoj sredini i ove godine nesmetano će se održati, uz prilagodbu trenutnoj situaciji. Inače, starije i nemoćne mještane obilazi osoba koja je zadužena za njih od strane Centra za socijalnu skrb. U suradnji s njom se potrebitima dostavljaju nužne potrepštine, ali i pomaže u nekim dodatnim sitnim poslovima. Na području općine Jelenje na taj se način brine za petnaest osoba. Za sada nije bilo potrebe za angažiranjem dodatnih ljudi. Općina Jelenje kao institucija, ali i njezini stanovnici, dobro su se prilagodili situaciji zbog brojnih kanala komunikacije i razmjene informacija, što se u ovim kriznim vremenima pokazalo kao ključno za sigurnost svih nas, kaže Dino Piljić.

Općinski načelnik Robert Marčelja donio mjere pomoći zakupcima poslovnih prostora u Jelenju.

- Našim zakupcima poslovnih prostora odgođena je naplata najma i komunalne naknade za iduća 3 mjeseca. Cilj je u potpunosti otpisati dug. Stoga će se moj prijedlog naći na idućoj sjednici Općinskog vijeća. Također, roditelji su oslobođeni plaćanja vrtića za period u kojem je vrtić zatvoren – kazao je Marčelja.

Napomenimo i to da su u Jelenju otvorena i brojna gradilišta. Naime, izgradnja nove škole i dvorane, reciklažnog dvorišta, kao i izgradnja prometnice od mjesta Brnelići do Trnovice napreduje prema planu i za sada nema zastoja u izgradnji.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.