Navigacija

Glavni meni

12
Sri, Lip
0 Novih vijesti

Naš sumještanin Robert Maršanić iz Podhuma novi je ravnatelj Županijske uprave za ceste

Čovjek koji stvara i unaprjeđuje naš zavičaj - Robert Maršanić

Općinska uprava
Tipografija

Odlukom članova Županijske skupštine Robert Maršanić izabran je za novog ravnatelja Županijske uprave za ceste, nakon što je dosadašnjem ravnatelju Georgu Žeželiću istekao mandat. “Iznimna mi je čast i zadovoljstvo što sam izabran za ravnatelja ŽUC-a PGŽ u idućem četverogodišnjem razdoblju. Zahvaljujem članovima Županijske skupštine PGŽ-a što su mi ukazali povjerenje i glasali za moje imenovanje. Našem uglednom vijećniku i suradniku želimo puno uspijeha u daljnjem radu.

ŽUC PGŽ nastavlja proces strateškog planiranja razvoja s ciljem zadržavanja dominantne uloge među svim županijskim upravama na području Republike Hrvatske. U idućem četverogodišnjem razdoblju iznimna pozornost posvećivati će se podizanju kvalitete rada u svim segmentima poslovanja. U svom radu, osobno ću se, zajedno sa svim zaposlenicima Županijske uprave za ceste, zalagati za osiguravanje građanima Primorsko-goranske županije, ali i svim ostalim posjetiteljima kvalitetno održavanje cesta i prometnu dostupnost do granica administrativnog područja Županije, sve sukladno važećim zakonskim propisima i u ovisnosti o vrsti ceste i njezinim prometnim značajem za pojedino područje, uvažavajući stanje kolnika i minimalno potrebne sigurnosti odvijanja prometa.

Robert Maršanić inženjer je cestovnog prometa i doktor je znanosti iz znanstvenog područja društvenih znanosti, ekonomije i poduzetništva. Živi u Podhumu na području Općine Jelenje i u proteklom mandatu bio je najaktivniji vijećnik u Općinskom vijeću. Funkciju općinskog vijećnika obnaša i danas te predlaže projekte i ideje za razvoj jelenjskog kraja. Najveći uzlet Jelenja dogodio se upravo pod Maršanićevim vodstvom Primorsko-goranskog saveza (predsjednik ogranka Jelenje) koji u toj općini obnaša izvršnu vlast. Autor je ili koautor više od 100 znanstvenih i stručnih članaka iz područja prometne problematike objavljenih na brojnim znanstveno-stručnim nacionalnim i međunarodnim konferencijama. Autor je tri knjige: "Parkiranje u turističkim destinacijama", "Kultura parkiranja - Organizacija, Tehnologija, Ekonomika, Ekologija, Pravo” te "Organizacija parkiranja u urbanim područjima".

Radio je brojne poslove, od naplatničara parkinga, kao student, do voditelja prometnog planiranja i projektiranja Rijeka prometa.

Dugogodišnji je član Hrvatskog znanstvenog društva za promet, Hrvatskog društva za ceste (VIA VITA), Hrvatskog društva za komunikacije, računarstvo, elektroniku, mjerenja i automatiku (KoREMA) te Hrvatske parking udruge.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.