Navigacija

Glavni meni

12
Sri, Lip
0 Novih vijesti

Druženje, ples i zabava te poklon-paketi obilježili blagdansko razdoblje

Blagdansko druženje umirovljenika...

Kultura i tradicija
Tipografija

Tijekom prosinca održano je nekoliko manifestacija koje su uveličale božićno svetkovanje i podigle blagdansko raspoloženje mještana i gostiju. Također, prigodno je ukrašeno i kružno raskrižje u Dražicama.

Početkom prosinca, Sveti Nikola stigao je u Dom kulture Dražice te je razveselio 300-tinjak mališana slatkim poklon paketima. Uz poklone, koje su dobila djeca predškolskog uzrasta, za sve prisutne organizirana je i kratka igrana predstava te fotografiranje i druženje s bezvremenskim djedicom.


Općina Jelenje i ove je godine mještanima podijelila blagdanske poklon-pakete koji su, sigurni smo, doprinijeli ugodnom blagdanskom raspoloženju. Sredinom prosinca, podijeljeno je više od 700 poklon-paketa umirovljenicima, invalidima Domovinskog rata i invalidnim osobama te korisnicima pomoći za uzdržavanje, kao i korisnicima jednokratne pomoći, sukladno zadanim kriterijima. Dodajmo i tome informaciju kako je imovinski cenzus za ostvarivanje prava trenutno na 2.500 kn, što svakako čini povećanje, u odnosu na neka protekla razdoblja. Blagdanski poklon-paketi bili su sačinjeni od prigodnih prehrambenih artikala, kao i kalendara Općine Jelenje za 2020. godinu. Hvalevrijedan je to običaj koji traje dugi niz godina, a kojim Općina Jelenje pokazuje brigu o svojim umirovljenicima. Svojim nesebičnim zalaganjem, članovi Udruge umirovljenika pomogli u podjeli blagdanskih poklon-paketa.


Na Badnjak je održano blagdansko druženje i zajednička marenda. Vrijedni penzioneri frigali su i dijelili srdelice, a blagdanskom štimungu doprinijela je i glazba uživo.


Svečanim euharistijskim slavljem u župnoj crkvi u Jelenju, tradicionalno je proslavljen Božić – Isusovo porođenje. Mise su predvodili župnici Ivan Milardović i Miroslav Pergl. Na blagdan svetog Stjepana, u crkvi sv. Mihovila Arkanđela u Jelenju održan tradicionalni koncert na kojemu je Vokalna skupina Zvir uveličala Božić. Glazbena večer održala se nakon euharistijskog slavlja u jelenjskoj crkvi, a pridružili su se i najmlađi članovi tog kulturno-umjetničkog društva – dječja folklorna skupina. Koncert pod nazivom "Bog se rodi" dao je lepezu božićnih pjesama pod dirigentskom palicom maestra Davora Juretića.


Također, u povodu Božića i Nove godine, organizirano je već tradicionalno druženje Udruge umirovljenika Jelenje. Stotinjak penzića uživalo je uz večeru, glazbu uživo, ples te tombolu. Općina Jelenje i ovim se putem zahvaljuje umirovljenicima koji su na aktivan način uključeni u manifestacije u jelenjskoj zajednici te pomažu i rado se odazovu svim društvenim akcijama.


Župa Jelenje u prosincu je izdala novi broj župnog lista "Tko je kao Bog", a Općina Jelenje novi broj Glasnika, koji na jednom mjestu objedinjuje i izvještava o proteklom razdoblju i projektima. Također, u župnoj crkvi prodavali su se adventski vijenci, a dio prihoda od prodaje donirat će se za potrebite i siromašne župljane. Gotovo svi vjenčići bili su izrađeni od prirodnih materijala te je svaki od njih sadržavao ručno izrađen privjesak anđela, napominju iz Župe Jelenje.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.