Navigacija

Glavni meni

09
Čet, Velj
0 Novih vijesti

Novi list: Veliki komunalni radovi u Općini Jelenje

Kvalitetnom suradnjom s institucijama omogućene velike komunalne investicije

Iz medija
Tipografija

Do kraja godine u popravak i sanaciju lokalnih cesta bit će uloženo oko 100 tisuća kuna, a u sljedećoj godini za tu namjenu planirano je još 200 tisuća kuna, gradi se oborinski kanal u mjestu Brnelići, te vodovod na lokaciji Lopača - Linčetovo.

Sredinom listopada u realizaciju su krenuli značajni komunalni radovi na području općine Jelenje, ukupne vrijednosti više od milijun kuna, a odnose se na održavanje cesta, izgradnju vodovoda i proširivanje oborinskih kanala u svrhu zaštite od poplava. Najveći dio projekta financiran je sredstvima Europske unije.

Općina Jelenje je temeljem raspisanog natječaja za obavljanje komunalnih poslova redovnog održavanja nerazvrstanih cesta i ostalih nerazvrstanih javnih prometnih površina odabrala tvrtku Ceste Rijeka, kao nositelja najkvalitetnije ponude. S tom tvrtkom potpisan je četverogodišnji ugovor i, prema riječkima jelenjskog općinskog načelnika Roberta Marčelje, uskoro se može očekivati kvalitetnija sanacija cesta na području ove općine.

Udarne rupe

- Mještanima smo obećali da će se ubuduće voziti na kvalitetnijim prometnicama, stoga idemo u tom smjeru i rješavamo dio po dio. Do kraja godine planiramo utrošiti oko 100 tisuća kuna u popravak i sanaciju lokalnih cesta. Za početak ćemo sanirati udarne rupe na cestama koje su u katastrofalnom stanju, a takvih nažalost ne nedostaje. U sljedećoj godini planiramo utrošiti još 200 tisuća kuna za tu namjenu. Rezultati sigurno neće izostati, jer se radi o kvalitetnoj tvrtki, koja je specijalizirana za tu djelatnost i ima veliku referentnu listu - kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje, dodajući kako se svakodnevno susreću s upitima mještana vezanih uz asfaltiranje cesta.

Marčelja podsjeća kako Općina Jelenje ima sedamnaest naselja i svaki mještanin izuzetno je bitan.

- Redovito zaprimamo upite mještana i radimo plan rješavanja komunalnih problema sukladno našim financijskim mogućnostima. Sve što smo najavili u programu Nova snaga Jelenja polako će doći na svoje, jer ono o čemu smo pričali se pomalo i ostvaruje. Komunalni radovi i daljnja izgradnja Općine Jelenje zacrtani su kao možda i najvažnija karika u lancu svih naših razmišljanja - istaknuo je Marčelja te dodao kako je asfaltiranje cesta na području općine Jelenje svakako prioritet u godinama koje dolaze.

Oborinske vode

Uz asfaltiranje cesta, Općina je nedavno krenula i u sanaciju oborinskih kanala, pa je tako, u dogovoru s Hrvatskim vodama, započela sanacija i nadogradnja postojećeg oborinskog kanala u mjestu Brnelići, gdje su donedavno mještani imali velikih problema s poplavama i odljevima vode. Prema riječima načelnika Marčelje, navedenom sanacijom eventualne poplave i odljevi vode biti ce smanjeni na minimum.

- Otvoreno je i gradilište na lokaciji Lopača - Linčetovo, na kojemu je krenula izgradnja vodovoda u dužini od 395 metara s tri nadzemna hidranta. Mještani će po završetku izgradnje dobiti poboljšanu kvalitetu vode i pravi vodovod, a do sada je na tom mjestu bila postavljena alkaten-cijev. Kompletna investicija realizirana je uz potporu fondova Europske unije. Ovim putem obavještavamo mještane da će radovi na navedenoj dionici trajati maksimalno 100 kalendarskih dana, pa će se promet na cesti 5026 od Lukeža do bolnice Lopača odvijati otežano - kaže Marčelja. Dodaje kako Općina Jelenje, kao jedna od manjih jedinica lokalne samouprave, velike projekte može raditi isključivo u suradnji s institucijama, a kako je i najavljeno, tako se i radi, kroz razne oblike suradnje.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.