Navigacija

Glavni meni

13
Čet, Lip
0 Novih vijesti

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/dinko_juretic_uzjahivanje_images_Novosti_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/dinkov_tim_images_Novosti_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Dinko Juretić državni prvak u dresurnom jahanju

Iz Dražica do europskih zvijezdi! Sretno Dinko!

Sport
Tipografija

Na natjecanju koje se održalo krajem srpnja na zagrebačkom hipodromu naš mještanin Dinko Juretić i njegov konj “Sivi Soko” postali su državni prvaci u dresurnom jahanju. Ostvarili su ukupni rezultat koji je iznosio 61,882%. Time su drugu godinu za redom osvojili naslov prvaka. Ovim putem čestitamo cijeloj ekipi na izuzetnom uspjehu.

Podsjetimo. Dinko ima cerebralnu paralizu te se natječe u prvoj kategoriji natjecanja s najtežim oštećenjima u dresurnom jahanju. Član je Konjičkog kluba Vodičajna iz Lukeža te ostvaruje zavidne rezultate pa je tako ostvario dovoljno bodova za odlazak na Europsko prvenstvo koje se krajem kolovoza održava u Švedskoj. Na tom će natjecanju ujedno biti i jedini hrvatski predstavnik.

Juretić trenira tri puta tjedno u Lukežima i predano se priprema za natjecanje, po svim vremenskim uvjetima, unatoč neizvjesnoj financijskoj situaciji.

- U Švedsku bi trebao ići cijeli moj tim koji čine Damir Maršanić, trener daljinskog jahanja i voditelj jahanja s osobama s invaliditetom i Rea Duhović koja vodi brigu o konju te mi pomaže kod uzjahivanja i sjahivanja s konja. Tu su I moji roditelji koji su zaduženi za osmišljavanje koreografije, odabir glazbe za jedan dio programa u natjecanju, te potpisuju kompletnu logistiku – otkrio je Dinko Juretić u razgovoru za Novi list.

dinko juretic uzjahivanje
dinko juretic uzjahivanje
dinko juretic uzjahivanje

Bitan čimbenik za Juretićev uspjeh svakako ima njegov konj “Sivi Soko” koji sve radnje izvodi u koraku. Dresurno jahanje smatra se umjetnošću konjičkog sporta te služi kao osnova treninga svim drugim disciplinama. Dresurno jahanje je i olimpijska disciplina, navodi Novi list.

- Jahanje je dobro za mene i za konja. Fizički mi poboljšava ravnotežu i koordinaciju pokreta, opušta mišiće. Konj mi pruža jedinstvenu slobodu pokreta koja mi je u svakodnevnom kretanju vrlo sužena – kazao je Juretić, dodajući da bavljenje ovim sportom iziskuje velika financijska sredstva.

dinkov tim
dinkov tim
dinkov tim

Konjički klub Vodičajna, čiji je Dinko član osnovan je 1994. godine kao udruga građana s ciljevima promicanja, razvitka i unaprjeđivanja konjaništva kao sporta i rekreacije, a posebice u svrhu terapijskog jahanja i dresurnog jahanja osoba s invaliditetom. Ima dvadesetak članova, a šest konja se koristi za rekreacijsko i terapijsko, odnosno dresurno jahanje.

Općina Jelenje je u skladu sa svojim mogućnostima i zamolbom za sufinanciranje odlaska Dinka Juretića na Europsko prvenstvo sklopila ugovor za donaciju određenih sredstava.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.