Navigacija

Glavni meni

12
Sri, Lip
0 Novih vijesti
×

Napomena

Simple Image Gallery Pro Notice: Joomla's /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Vokalna skupina Zvir priredila Uskrsni koncert

Župa
Tipografija

Na Uskrsni ponedjeljak Vokalna skupina KUD-a Zvir održala je prigodni koncert u crkvi sv. Mihovila u Jelenju pod nazivom "Uskrsnu kako je rekao".

Vokalna skupina pripremila je raznolik repertoar lijepih i prigodnih pjesama pod dirigentskom palicom maestra prof. Davora Juretića. Prema svemu viđenome mještani i Zvirovci zajedno su uživali u Uskrsu i radovali se zavidnoj interpretaciji crkvenih pjesama.

- Radujmo se i kličimo. Uklonimo sve sjene iz naših života i pođimo nasmijani pravim putem do istine i života, do uskrslog Isusa Krista – kazali su Zvirovci na početku koncerta, dodajući da im je iznimna čast pjevati svetu misu i zajedno sa svim mještanima na dostojanstven način proslaviti Uskrs.

Podsjetimo, Uskrsni ponedjeljak je kršćanska svetkovina. Slavi se dan nakon Uskrsa. U Hrvatskoj i mnogim državama svijeta je službeni praznik. Na ovaj dan, u crkvama se spominje put uskrsnulog Isusa u Emaus s dvojicom učenika, koji su ga tek naknadno prepoznali, kada je lomio kruh.

Na kraju misnog slavlja vlč. Ivan Milardović zahvalio se svima koji su doprinijeli da se Veliki tjedan u Jelenju, odnosno vremensko razdoblje od Cvjetnice do Uskrsa, dostojno proslavi.

{gallery}fotogalerija/2018-04-02_Vokalna_koncert_Uskrs{/gallery}


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.