Navigacija

Glavni meni

12
Sri, Lip
0 Novih vijesti
×

Napomena

Simple Image Gallery Pro Notice: Joomla's /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/07_images_fotogalerija_2017-08-22_Brnelici_misa_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Uz kapelicu staru 130 godina proslavljen Spomendan BDM Kraljice u Brnelićima

Brojni mještani prisustvovali su euharistijskom slavlju u Brnelićima.

Župa
Tipografija

Već petu godinu zaredom 22. kolovoza u mjestu Brnelići, pokraj kapelice stare gotovo 130 godina slavi se euharistijsko slavlje u čast Spomendana Blažene Djevice Marije Kraljice.

Uz prisustvo velikog broja vjernika, svetu misu tradicionalno je predvodio vlč. Miroslav Pergl, župnik Hreljina i Zlobina, a misnome su slavlju prisustvovali i vlč. Ivan Friščić, župnik Grada Grobnika, te domaćin- jelenski župnik vlč. Ivan Milardović.

- Ne treba posebno naglašavati da ime Marija okuplja ljude, kao i danas u Brnelićima. Njezina zasluga dolazi od Boga. Od prvog susreta s njime ostala je i vjerovala u Božje poslanje. To nam je danas prva misao o kojoj razmišljamo slaveći euharistijsko slavlje. Malo je zapisa zapisano u Svetom pismu u vezi Marije ali je puno dobrih djela učinjenih – naglasio je u svojoj propovijedi, na svoj osobit način, vlč. Miroslav Pergl, župnik Hreljina i Zlobina.

- Svake godine krasi nas lijepo vrijeme, što je zaista Božji blagoslov. Ova kapelica nas okuplja, kao simbol Boga koji nas okuplja. Ona također predstavlja Boga koji je u našoj blizini. Zahvalio bi se vlč. Miroslavu Perglu koji uzastopno dolazi nama i uvijek nađe neku novu i lijepu misao za propovijed, kao što je to učinio i večeras. Ovim putem zahvalio bi se svim mještanima, a pogotovo načelniku Robertu Marčelji što pomaže našoj Župi, a Župa i Općina to smo mi, mi smo jedno i trebamo biti jedno i raditi na takav način da se što više povezujemo, a što manje dijelimo – kazao je okupljenima Ivan Milardović, župnik u Jelenju.

Nakon euharistijskog slavlja, nastavljeno je druženje uz okrjepu.

{gallery}fotogalerija/2017-08-22_Brnelici_misa{/gallery}


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.