Navigacija

Glavni meni

14
Ned, Tra
0 Novih vijesti

Obilježen Dan pobjede u Općini Jelenje

Brojni mještani prisustvovali su euharstijskom slavlju u čast 22. obljetnice Oluje

Župa
Tipografija

Općina Jelenje i njezini mještani na dostojanstven su način proslavili 5. kolovoza kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu.

Prigodno obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja započelo je svečanim euharistijskim slavljem u jutarnjim satima na mjesnom groblju Jelenje na kojemu su se okupili brojni mještani, predstavnici općina Jelenje i Čavle kao i braniteljske udruge.

Tom je prigodom u svojoj propovijedi vlč. Ivan Milardović naglasio kako je puno žrtve podnijeto u Domovinskom ratu te da smo svi pozvani sijati dobro i biti složni kao Hrvati i kao pripadnici drugih nacionalnosti koji žive u ovoj prekrasnoj domovini.

- Na nama je da gradimo međuljudske odnose koje će biti zalog naše budućnosti, naše tradicije i kulture koja je itekako bogata – kazao je okupljenima vlč. Milardović.

Nakon euharistijskog slavlja na spomeniku braniteljima u Jelenju položeni su vijenci i zapaljene svijeće u sjećanje na poginule suborce s područja Grobnišćine.

Cjelodnevno druženje organizirano je na Platku uz financijsku pomoć općina Jelenje i Čavle.

- Danas smo se prisjetili svih onih koji su dali živote u obrani naše domovine. Prošlo je 22. godine od vojno-redarstvene akcije "Oluja". Kao sin branitelja iznimno sam ponosan na današnji dan jer su branitelji postavili temelj, a na nama je danas da ga svi zajedno nadograđujemo kako bi cijeloj zajednici bilo bolje. Braniteljske udruge organizirale su proslavu na dostojanstven način, a Općina Jelenje će sukladno svojim mogućnostima svakako i dalje podupirati njihov rad – dao je svoj osvrt Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.