Navigacija

Glavni meni

12
Sri, Lip
0 Novih vijesti
×

Napomena

Simple Image Gallery Pro Notice: Joomla's /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/05_images_fotogalerija_2021-11-11_Nadbiskup-Jelenje_thumb_medium667_445.JPG' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/02_images_fotogalerija_2021-11-11_Nadbiskup-Jelenje_thumb_medium667_445.JPG' as a jpeg.

Prvi pastirski pohod mons. Mate Uzinića župi sv. Mihovila u Jelenju

Župa
Tipografija

Riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić pohodio je naše Jelenje sredinom studenog ove godine.

U prostorijama Župe Jelenje susreli su se tako predstavnici duhovne i svjetovne vlasti, odnosno svi važni operativni čimbenici na našem području.

- Drago mi je da smo se skupili u ovim neizvjesnim vremenima. Zahvaljujem župnicima što su nam omogućili ovaj susret različitih čimbenika ove društvene zajednice u Jelenju. Izuzetno mi je drago da postoje dobri odnosi sa Župom Jelenje. Kao nadbiskup stigao sam u posjet vašoj zajednici, a uvijek je lijepo kada biskup dolazi u pohod, konkretnoj župnoj zajedenici, da se susretne i s drugim osobama koji, na neki način, s nama koji smo u crkvi doprinose boljitku i izgradnji zajednice u kojoj živite.

Na samom sastanku razmijenjena su iskustva te su dodatno razmatrane mogućnosti za napredak zajednice u cjelini. Konkretno na koji način župa i crkva kao zajednica ali i Riječka nadbiskupija može pomoći jelenjskom kraju. Mi kao kršćani nismo samo dio crkve nego smo i dio društva, poručio je Mate Uzinić, riječki nadbiskup koadjutor.Na sastanku je sudjelovao i načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja koji je istaknuo izuzetnu dobru suradnju sa Župom Jelenje.

- Manjak financijske mogućnosti kompenziramo dobrom komunikacijom i aktivnostima zajednice. Stvaramo preduvjete za kvalitetniji život na našem području. Izgradili smo osnovnu školu i dvoranu, zajedno s Primorsko-goranskom županijom. Prijavili smo dječji vrtić za poboljšanje uvjeta, a sada projektiramo proširenje samog kapaciteta. Sa Župom Jelenje u pripremi je i projekt obnove crkve sv. Mihovila u Jelenju, za kojeg se ukazala prilika iz fondova Europske unije kroz dodatno sufinanciranje. Tako da ćemo, kako sada stvari stoje, još europskih sredstava doprijeti u našu zajednicu, kazao je Marčelja.

{gallery}fotogalerija/2021-11-11_Nadbiskup-Jelenje{/gallery}


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.