Navigacija

Glavni meni

01
Pet, Pro
0 Novih vijesti

Prvi pastirski pohod mons. Mate Uzinića župi sv. Mihovila u Jelenju

Župa
Tipografija

Riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić pohodio je naše Jelenje sredinom studenog ove godine.

U prostorijama Župe Jelenje susreli su se tako predstavnici duhovne i svjetovne vlasti, odnosno svi važni operativni čimbenici na našem području.

- Drago mi je da smo se skupili u ovim neizvjesnim vremenima. Zahvaljujem župnicima što su nam omogućili ovaj susret različitih čimbenika ove društvene zajednice u Jelenju. Izuzetno mi je drago da postoje dobri odnosi sa Župom Jelenje. Kao nadbiskup stigao sam u posjet vašoj zajednici, a uvijek je lijepo kada biskup dolazi u pohod, konkretnoj župnoj zajedenici, da se susretne i s drugim osobama koji, na neki način, s nama koji smo u crkvi doprinose boljitku i izgradnji zajednice u kojoj živite.

Na samom sastanku razmijenjena su iskustva te su dodatno razmatrane mogućnosti za napredak zajednice u cjelini. Konkretno na koji način župa i crkva kao zajednica ali i Riječka nadbiskupija može pomoći jelenjskom kraju. Mi kao kršćani nismo samo dio crkve nego smo i dio društva, poručio je Mate Uzinić, riječki nadbiskup koadjutor.Na sastanku je sudjelovao i načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja koji je istaknuo izuzetnu dobru suradnju sa Župom Jelenje.

- Manjak financijske mogućnosti kompenziramo dobrom komunikacijom i aktivnostima zajednice. Stvaramo preduvjete za kvalitetniji život na našem području. Izgradili smo osnovnu školu i dvoranu, zajedno s Primorsko-goranskom županijom. Prijavili smo dječji vrtić za poboljšanje uvjeta, a sada projektiramo proširenje samog kapaciteta. Sa Župom Jelenje u pripremi je i projekt obnove crkve sv. Mihovila u Jelenju, za kojeg se ukazala prilika iz fondova Europske unije kroz dodatno sufinanciranje. Tako da ćemo, kako sada stvari stoje, još europskih sredstava doprijeti u našu zajednicu, kazao je Marčelja.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.