Navigacija

Glavni meni

14
Ned, Tra
0 Novih vijesti

Župa Jelenje: Raspored svetih misa povodom Mihoje 2021

Najava programa: od 26. – 29. rujna

Župa
Tipografija

Župa sv. Mihovila arkanđela u Jelenju u srijedu 29. rujna slavi blagdan svog nebeskog zaštitnika

Program proslave Mihoje počinje u nedjelju 26. rujna krunicom i svetom misom za starije, bolesne i nemoćne župljane. Župnik, vlč. Ivan Milardović, poručuje da je za župljane koji bi htjeli sudjelovati na misi, a nemaju automobil, osiguran prijevoz te da se mogu javiti u župni ured i dobiti sve potrebne informacije.

Dan kasnije, 27. rujna nakon krunice koja je u 17:30 sati, u 18 sati služit će se misa na groblju Jelenje za sve pokojne župljane, mještane, hrvatske branitelje i policajce. Predvodi vlč. Ivan Friščić, dekan i župnik Župe sv. Filipa i Jakova u Gradu Grobniku. U utorak, 28. rujna u 18.30 sati počinje koncert duhovne glazbe – Cernički križni put – oratorij za orgulje, violinu i vokal. Tekst križnog puta napisala je Vlasta Juretić iz Katedre Čakavskog sabora Grobnišćine, uglazbio vrsni orguljaš Mario Kamenar. Kamenar ujedno i izvodi skladbu na orguljama uz pratnju Dubravke Veljačić na violini i vokala Roberta Reljca. Istu večer nastupit će i KUD Zvir.

U srijedu 29. rujna, na sam blagdan sv. Mihovila, jutarnju misu u 8 sati predvodi sužupnik vlč. Miroslav Pergl. Sv. Misu u 10.30 sati vlč. Ivan Milardović. U 18 sati je molitva krunica, a svečanu koncelebriranu misu u 18.30 sati predvodit će vlč. Marko Šarić, župnik župa Hreljin i Zlobin.  Prije svetih misa bit će prilika za svetu ispovjed, a na svetim misama pjevat će župni zborovi. Nakon svečane koncelebrirane mise bit će skromno druženje prilagođeno epidemiološkim uvjetima za sve župljane i mještane koji budu prisutni.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.