Navigacija

Glavni meni

14
Ned, Srp
0 Novih vijesti
×

Napomena

Simple Image Gallery Pro Notice: Joomla's /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/34_images_fotogalerija_2019-06-09_Josip_redenje_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/43_images_fotogalerija_2019-06-09_Josip_redenje_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Naš župljanin Josip Pende zaređen za svećenika

vlč. Josip Pende

Župa
Tipografija

U katedrali sv. Vida, početkom lipnja, na blagdan Duhova, za svećenike Riječke nadbiskupije zaređena su dvojica đakona - mladi Domagoj Duvnjak i naš župljanin Josip Pende.

Riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić pozvao je sve vjernike da mole za svoje svećenike i župnike. Veliko euharistijsko slavlje predvođeno je u zajedništvu sa svećenicima s ovog podneblja, a najsvečaniji trenutak uslijedio je činom polaganja ruku. Mladi svećenici su tom prigodom i zaređeni. Katedrala u Rijeci bila je u potpunosti ispunjena vjernicima, među kojima su bili rodbina i prijatelji, kao i mještani s područja općine Jelenje. Kako se radi o velikom i važnom događaju za Župu Jelenje misi je prisustvovao i načelnik Robert Marčelja.

- I Josipa i Domagoja, Gospodin je pozvao kako i kada je htio, ali s istim ciljem: da budu navjestitelji Radosne vijesti i da na oltaru slave spomen-čin Kristove žrtve na križu, kojom nam je otvorio pristup u zajedništvu života s Bogom - kazao Riječki nadbiskup Ivan Devčić u svojoj propovijedi.

Podsjetimo, Josip Pende rođen je 20. srpnja 1990. u Rijeci. Nakon osnovne škole upisao je srednju ekonomsku školu, a nakon toga i Ekonomski fakultet u Rijeci. Za vrijeme studija radio je u jednom osiguravajućem društvu 3 godine, sve dok nije osjetio da Bog zove putem svećeništva. Godine 2012. ulazi u riječko bogoslovno sjemenište „sv. Ivan Pavao II.“ te godinu kasnije upisuje studij teologije na Teologiji u Rijeci gdje je ove godine diplomirao.

Dragi Josipe, čestitamo na ustrajnosti, želji i ukazanom svećeničkom pozivu. Neka te dragi Bog čuva i prati na svojem svećeničkom putu. Vidimo se na mladoj misi u Jelenju.

Pogledajte veliku fotogaleriju.

{gallery}fotogalerija/2019-06-09_Josip_redenje{/gallery}


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.