Navigacija

Glavni meni

30
Sub, Ruj
0 Novih vijesti

U noći zvjezdanoj: Božićni koncert Vokalne skupine Zvir za sve generacije

Više od sat vremena prigodnog repertoara...

Kultura i tradicija
Tipografija

Na blagdan sv. Stjepana u crkvi sv. Mihovila u Jelenju tradicionalno je upriličen Božićni koncert od strane Vokalne skupine KUD-a Zvir Jelenje i njihovih gostiju KUD-a Matko Brajša Rašan iz Pule.

Božić je dan kada nam je Bog darovao svojega sina, učinio ga čovjekom kao dokaz svoje beskrajne ljubavi, u čije se okrilje svi utječemo. Novorođeni Isus, bespomoćno malo dijete, rođeno u skromnoj Betlehemskoj štalici donosi nam radost i veselje jer smo svi mi djeca Božja, bezrezervno i istom ljubavlju voljena od Boga. Betlehemska zvijezda ulijeva svjetlost u naša srca s vjerom da je život lijep znajući da je Isus rođen i dobar u svim iskušenjima života, nadajući se radosnim susretom s Bogom. Tom mišlju vodili su se članovi Vokalne skupine KUD-a Zvir i pred sam koncert otpjevali svetu misu, koja je prethodila ususret blagdanu sv. Stjepana te zaista pokazali širinu repertoara kao i veliki spektar glasovnih mogućnosti. Zaista je sveta misa odisala posebnim ljepotom i toplinom jer, nije učestalo za čuti kako liturgijska djela izvode "profesionalci", a zaista zvuči izvrsno i pomalo neobično.

Vokalna skupina na čelu s maestrom Davorom Juretićem
Vokalna skupina na čelu s maestrom Davorom Juretićem
U ovom prekrasnom ozračenju dobrote i mira Božićni koncert Vokalne skupine Zvir, u jelenjskoj crkvi, postala je tradicija. I večeras je Vokalna skupina na čelu s maestrom Davorom Juretićem priredila koncert za sve ljude dobre volje. Bili smo počašćeni što su im se na prigodnoj pozornici, uz jaslice, pridružili prijatelji iz Pule, članovi pjevačkog zbora KUD-a Matko Brajša Rašan pod dirigentskom palicom Irene Vladisavljević te ugodnim glasovima i prigodnim repertoarom oduševili mještane, koji su ih nagradili velikim pljeskom.

Ispunjena crkva sv. Mihovila u Jelenju
Ispunjena crkva sv. Mihovila u Jelenju
U kvalitetu Vokalne skupine Zvir nismo ni sumnjali jer, svojim djelovanjem desetljeće i pol njeguju grobničku tradiciju i hrvatske pjesme, a širinom repertoara i kvalitetom izvedbe uveseljavaju mnoge. Protekli tjedan Vokalna skupina gostovala je u Ministarstvu hrvatskih branitelja Republike Hrvatske, a svojim nastupom oduševila je i ministra Tomu Medveda, kao i zaposlenike navedenog Ministarstva. Kako je istaknuo vlč. Ivan Milardović u svojem karakterističnom obraćanju na kraju svete mise: "Ako me Bog poživi i budem papa vi ćete mi pjevati u Vatikanu", zahvalivši se pritom svima koji su se pripremali za Božićni koncert, kao i samu proslavu proteklih događanja.

Gostovanje u Zagrebu kod ministra Tome Medveda
Gostovanje u Zagrebu kod ministra Tome Medveda


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.