Navigacija

Glavni meni

01
Pet, Pro
0 Novih vijesti

Hahlić za uru: 36 trkačica i trkača uspješno dotrčalo do najdražeg planinarskog doma

Bojan Rafaj pobjednik je ovogodišnje utrke s vremenom od 41 minute i 28 sekundi...

Sport
Tipografija

Grobničke Alpe prvog rujanskog subotnjeg jutra obasjane suncem dočekale su sportaše i rekreativce, koji su u sklopu manifestacije "Hahlić za uru" trčećim korakom stigli do cilja na nadmorskoj visini od 1.097 metara. Dvadeset i jedan natjecatelj uspješno je odradio primarni zadatak, a svi su sudionici dotrčali na Hahlić. Nekolicina je kompletnu dionicu otrčala bosa što zaista predstavlja kuriozitet same utrke nakon koje je održana tradicionalna sveta misa.

Ukupno se prijavilo 36 trkačica i trkača, od kojih je troje trčalo boso. Za manje od sat vremena na Hahlić je dotrčao 21 natjecatelj, a među njima je bio bosonogi Elvis Kalčić. U muškoj konkurenciji, prvi je bio Bojan Rafaj s vremenom 41 minute i 28 sekundi, drugi Vinko Zaninović (41:43) i treći Igor Rudan (43:24). U ženskoj konkurenciji već četvrti puta prva je bila Suzana Alberini s vremenom 50 minuta i 38 sekundi, druga Darija Bostijančić (54:41) i treća Sanja Mladenović (56:53).


- Prema ukupnom broju održavanja manifestacije ovo zaista je 5. "Hahlić za uru", iako smo imali pauzu od tri godine, tako da mi sada krećemo ispočetka. Ovo je dokaz da se u naš planinarski dom koji se nalazi na grobničkim Alpama zaista može doći za sat vremena ubrzanim ili trčećim korakom. Nagradni fond je bio 1.000 kuna za obaranje rekorda. Ove godine rekord nije oboren pa se nagrada za iduću godinu akumulira što će svakako doprinijeti tome da u naše krajeve dolaze ljubitelji sporta i prirode ali i profesionalni sportaši, kazao je Vedran Stipić, predsjednik PD Obruč, koji je ujedno i organizator same utrke.

- Uvijek kada dođemo ovdje sjetimo se naših dragih prijatelja Dejana i Dalibora. Trka je izvrsna, a tu je i planinarski dom koji lijepo funkcionira. Meni je danas trebalo 40 minuta da stignem do cilja što je bilo dovoljno za prvo mjesto u muškoj konkurenciji, ali opet daleko od obaranja rekorda, kazao je Bojan Rafaj iz Riječkog alpinističkog kluba.

Planinarsko društvo u skoroj budućnosti svakako planira krenuti s ozbiljnim reklamiranjem utrke kako bi što više ljudi saznalo za nju.

- Mi smo se jako naradili kako bi planinarski dom bio spreman za utrku. Napravili smo zaista sve što je u našoj moći. Popravili smo i oličili vanjski dio fasade, obzidali se što je trebalo i konačno popravili šternu. Zaista se čudo napravilo ovdje za vrlo kratko vrijeme. Posjetitelji će svakako osjetiti napredak što je i najbitnije, naglasio je Stipić.

Podršku planinarima svojim dolaskom iskazao je i načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja, koji se i sam markiranim putem, zajedno s prijateljima uputio na Hahlić.

- Izuzetno mi je drago da je manifestacija obnovljena, tim više što imamo izuzetan turistički i sportski potencijal. Mi ćemo kao Općina pomoći da se u budućnosti sama trka unaprijedi i podigne na još viši nivo. Drago mi je da su ove godine nastupili naši lokalni sportaši i prijatelji iz regije, a u budućnosti svakako možemo očekivati napad na rekord utrke od strane profesionalnih sportaša, rekao je Robert Marčelja, pokrovitelj utrke.

Nakon što su trkači završili svoj nastup, kako to obično biva u planinama, stigli su tmurni oblaci i kiša koji su onemogućili održavanje mise na vrhu Obruča. Stoga je ista održana u planinarskom domu, a euharistijsko slavlje predvodio je vlč. Tomislav Zečević, koji je i sam planinar i ljubitelj prirode.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.