Navigacija

Glavni meni

27
Ned, Stu
0 Novih vijesti

Nogometni klub „Rječina“: S provjerenim vodstvom u nove projekte i sportske uspjehe

Sport
Tipografija

Krajem prošle godine održana je izborna Skupština Nogometnog kluba „Rječina“. Veliki odaziv potvrdio je značaj i važnost bavljenja sportom, ali i utvrđivanje smjera razvoja najbrojnijeg jelenjskog kolektiva. Skupštini je nazočilo 36 od 42 člana s pravom glasa. Jednoglasnim usvajanjem izglasani su novi-stari predsjednik i dopredsjednik na četverogodišnje mandate. Mauro Barčić ponovo je predsjednik, a Toni Forgić dopredsjednik jelenskog nogometnog kluba.

 

Mauro Barčić, predsjednik NK Rječine
Mauro Barčić, predsjednik NK Rječine
Mauro Barčić, predsjednik NK Rječine

Predsjednik Mauro Barčić izvijestio je skupštinare o radu kluba u 2021. godini. Iako je pandemija koronavirusa usporila rad, 2021. godina bila je aktivna i realizirani su određeni projekti. Tako su seniori sezonu završili na 3. mjestu, a ekipe omladinskog pogona bile su pri vrhu tablice. Barčić je spomenuo i kako je Nogometni klub „Rječina“ učestalo dobivao pozive iz HNK-a „Rijeka“ za određene igrače, da se okušaju u najvišem rangu natjecanja.

Sportski centar Dražice
Sportski centar Dražice
Sportski centar Dražice

„Jedan od značajnih projekta NK-a 'Rječina' u suradnji s Općinom Jelenje bilo je postavljanje umjetne trave na pomoćnom igralištu, što je ove godine i ostvareno do kraja te su se olakšali i poboljšali uvjeti treniranja svih kategorija. Nadamo se i nadalje dobroj suradnji Općine i NK-a 'Rječina' te realizaciji novih projekta“, napomenuo je Mauro Barčić, koji je sa svojom ekipom okupljenom oko kluba uvelike pridonio poboljšanju uvjeta za bavljenje sportom.

Nogometni turnir Bruno Ban
Nogometni turnir Bruno Ban
Nogometni turnir Bruno Ban

Napomenimo i to kako je u lipnju organiziran tradicionalni 25. memorijalni turnir „Bruno Ban“, gdje se ugostilo tri ekipe izvan županije na noćenje uz obroke bez njihova troška, kao i devet susjednih ekipa, kojima su bili omogućeni hrana i piće za vrijeme turnira. Predsjednik Barčić napomenuo je kako ništa ne bi bilo moguće bez svih ljudi i sponzora koji su pomagali oko turnira. Netom prije turnira Uprava i članovi kluba uredili su vanjsku infrastrukturu kluba: ograda uz aut-liniju izvučena je do razine prostora za hodanje, ofarbani su zidovi stadiona, kao i ograda. Nadalje, početkom ove sezone uvedena je nova funkcija u organizaciju omladinskog pogona, koordinator omladinskog pogona. Tijekom tog perioda u suradnji s roditeljima omladinski pogon kupio je opremu za treninge, utakmice i slobodno vrijeme kako bi podigli prepoznatljivost kluba na viši nivo. Cijeli omladinski pogon dobio je od kluba kratke majice (150 komada) s oznakom kluba. Pri isteku polusezone uz pomoć glavnog sponzora TTO-a cijeli omladinski pogon dobio je i nove dresove, pri čemu su se, uz TTO, kao sponzori uključili i Tokić, Metalac i ETS. Isto tako, nova garnitura dresova za seniore nabavljena je u suradnji s Caffe barom „Max“. Kao i svake godine, svakom članu poklonjen je i prigodni kalendar. Kako najmlađi ne bi imali predugu pauzu tijekom zimske stanke između polusezona, u suradnji s komunalnim društvom omogućeni su treninzi u novoj školskoj dvorani OŠ-a Jelenje-Dražice.

Seniori 2021 / 2022
Seniori 2021 / 2022
Seniori 2021 / 2022

Nadzorni odbor ustanovio je da su Financijsko izvješće za 2021. i Izvješće o radu kluba uredni. Također, Nadzorni odbor procjenjuje pozitivno djelovanje članova Upravnog odbora u svim segmentima rada kluba, čulo se na Skupštini.

Članovi su Upravnog odbora kluba: Mauro Barčić, Toni Forgić, Toni Ćubelić, Hrvoje Balent, Dario Pavia, Mladen Silić, Dino Forgić, Renato Marčelja, Damir Keser, Kristian Rudar, Toni Buterin, Alen Kurelić, Mauro Uljanić i Luka Jakšić.

S obzirom na to da je jedinu prijavu za mjesto predsjednika kluba predao dosadašnji predsjednik Mauro Barčić, kao i dopredsjednik Toni Forgić za mjesto dopredsjednika, jednoglasnim usvajanjem izglasani su novi-stari predsjednik i dopredsjednik na mandate od četiri godine.

Novi su članovi Nadzornog odbora: Ranko Lukanić (predsjednik), Zoran Šestan (član), Predrag Buterin (član).

Mladež u sportskom nadmetanju...
Mladež u sportskom nadmetanju...
Mladež u sportskom nadmetanju...


Plan rada za 2022. godinu predstavio je predsjednik Mauro Barčić i istaknuo kako je, kao i svake godine, tendencija povećati broj djece u školi nogometa, a ako to budu dozvoljavale epidemiološke mjere, omogućiti što više posjeta turnirima diljem Hrvatske, ali i šire. Obavijestio je prisutne kako je u dogovoru s načelnikom Marčeljom pripremljen projekt zamjene svih reflektora LED rasvjetom, što će doprinijeti boljem osvjetljenju, a i financijskoj uštedi zbog manje potrošnje električne energije.

Fran Juretić i Robert Marčelja
Fran Juretić i Robert Marčelja
Fran Juretić i Robert Marčelja

Isto tako, osvrnuo se i na svlačionice koje su u sve lošijem stanju te će klub nastojati, u suradnji sa sponzorima i Općinom Jelenje, i taj projekt realizirati i uljepšati izgled prostorija. Također, cilj je objaviti i monografiju kluba do proljeća, čije je pisanje sada u završnoj fazi. Početkom iduće godine u planu je i otvaranje fan shopa kluba, u kojem će se prodavati klupski rekviziti. U lipnju 2022. tradicionalno će se održati 26. memorijalni turnir „Bruno Ban“, a planira se i održavanje na vrhu ljestvica svih klupskih kategorija.

Seniori nižu dobre sportske rezultate...
Seniori nižu dobre sportske rezultate...
Seniori nižu dobre sportske rezultate...


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.