Navigacija

Glavni meni

27
Ned, Stu
0 Novih vijesti

[NAJAVA] Međunarodna enduro utrka biciklista u nedjelju po obroncima Trnovice

Atraktivno sportsko događanje ovaj vikend u Trnovici

Sport
Tipografija

U nedjelju, 8. rujna s početkom u 10 sati iz centra Dražica starta međunarodna MTB utrka Trnduro, koja će se voziti na obroncima Trnovice, a koju organizira BBK Team Rodeo, u suradnji s Općinom Jelenje. Dan ranije, 7. rujna, bit će održan trening, koji će također biti posebna atrakcija za gledatelje, a događanje se održava u sklopu programa obilježavanja blagdana sv. Mihovila, Mihoje, kao i Dana Općine Jelenje, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Mario Poleti, Goran Krišto i Dino Piljić
Mario Poleti, Goran Krišto i Dino Piljić
Mario Poleti, Goran Krišto i Dino Piljić

Trnduro je utrka koja se pojavljuje u svom petom i najjačem izdanju na međunarodnoj MTB enduro sceni. Uz Zagreb i Grožnjan, Općina Jelenje ima čast da kao jedini gradovi u Hrvatskoj imaju utrku tog karaktera. Uz hrvatske bicikliste, ove godine u Jelenju će sudjelovati i slovenski, talijanski, austrijski i njemački biciklisti. BBK Team Rodeo već je iskusan organizator sportskih manifestacija, a njegovi članovi su istinski zaljubljenici u biciklizam i adrenalin, te kao klub djeluju pet godina.


I Radio Rijeka prepoznala potencijal Općine Jelenje
I Radio Rijeka prepoznala potencijal Općine Jelenje
I Radio Rijeka prepoznala potencijal Općine Jelenje
Gostovanje u eteru HR-Radio Rijeka kod Jose Krmpotića:


- Bicikliranje - mirno ili ovakvo adrenalinsko - probudi dijete, koje svi imamo u sebi. Siguran sam da će svi koji će sudjelovati na utrci, sigurno će uživati u testiranju svojih mogućnosti, a svi mi ostali ćemo se zabaviti u promatranju akcije i druženju, kazao je Dino Piljić, zamjenik načelnika Općine Jelenje, dodajući kako će se biciklističke staze kroz, područje Jelenja, obnoviti tako da će se unaprijediti postojeća infrastruktura.

Kako je naglasio Piljić, Općina Jelenje na ovome ne misli stati već će se s nadležnim institucijama, udrugama, entuzijastima graditi i dalje naše Jelenje. Ovog vikenda Zahuktava se sportska događanja za Mihoju, a sve je to poziv ne samo za biciklističku utrku ovaj vikend u Trnovici već i ostale dane, jer u Jelenju ima za svih ponešto.

Podsjetimo, enduro biciklizam je oblik ekstremnog biciklizma koji uključuje i preferira spusteve u kombinaciji sa skokovima i uzbrdice koje se svladavaju da bi se došlo do spusteva. Podrazumijeva vožnju prirodom, šumom, livadama, kamenjarima, kao i općenito manje dostupnim mjestima za obične bicikliste i bicikle. Utrka u Jelenju odvija se na padini od Kopice, vrh Saršoni, kroz šumu do cilja u Martinovom selu.

Voditelj natjecanja, Goran Krišto - BBK Team Rodeo okuplja gotovo 70 članova
Voditelj natjecanja, Goran Krišto - BBK Team Rodeo okuplja gotovo 70 članova
Voditelj natjecanja, Goran Krišto - BBK Team Rodeo okuplja gotovo 70 članova

Trka ima pet etapa, a vozači će napraviti pet uspona ukupne visine 1010 metara u 18,2 kilometara i pet spusteva dužine 6,2 kilometra, kazao je Mario Poleti, voditelj staze. Voditelj natjecanja, Goran Krišto podsjetio je kako BBK Team Rodeo postoji pet godina, a danas je klub biciklističkih entuzijasta koji uživaju u vožnjama riječkom okolicom i šire te se zahvalio Općini Jelenje koja ima viziju, kako bi ostvarila nešto posebno u okolici Rijeke.

Uz uživanje u druženju i vožnji, na ovaj način pokušavamo promovirati zdrav život i rekreaciju te potaknuti mlade na bavljenje sportom. O našem uspješnom radu govori činjenica da je klub prije pet godina, u nastanku, imao desetak članova vizionara, a danas ih je 76, među kojima i dvadesetak mlađih, kazao je Krišto.

Gostovanje uživo u najslušanijoj radio postaji u PGŽ
Gostovanje uživo u najslušanijoj radio postaji u PGŽ
Gostovanje uživo u najslušanijoj radio postaji u PGŽ

Rekreacija i pripadajuća infrastruktura je ono što je Općini Jelenje među prioritetima, što se vidi po brojnim aktivnostima i programima.

- Rekreacija je ono što nam je među prioritetima i to se vidi jer, zajedničkim snagama s PGŽ, upravo gradimo školsko-sportsku dvoranu vrijednu 10 milijuna kuna koju će, u popodnevnim satima, koristiti jelenski rekreativci i sportaši. Također, uz najveći pritok Rječine, Sušicu, izgrađujemo edukativno-sportsku šetnicu koju će moći koristiti svi željni rekreacije.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.