Navigacija

Glavni meni

01
Pet, Pro
0 Novih vijesti

Utrka Hahlić za uru: Oboreni rekordi dokazali da skoro može i za pol ure!

Novi rekord: Nikola Mikulić u planinarski dom stigao za 37 minuta i 50 sekundi...

Sport
Tipografija

Prvi dani rujna tradicionalno su rezervirani za ljubitelje Grobničkih Alpi. Naime, održan je 6. Hahlić za uru, brdska utrka dužine pet kilometara, s 800 metara uspona. Unatoč kiši, okupilo se pedesetak odvažnih trkača.

Poslušajte što je u izravnom javljanju za Radio Rijeku rekao Vedran Stipić iz Planinarskog društva Obruč:

Iako se prije početka utrke smatralo da su rekordi Dejana Ljubasa (iz 2012. godine u muškoj kategoriji) i Suzane Alberini (2013. godine u ženskoj kategoriji) nedostižni današnjim generacijama, dogodilo se upravo suprotno. Jutros nedugo nakon 10 sati, Planinarsko društvo Obruč na svojim je Facebook stranicama objavilo značajnu informaciju: "Oborena oba rekorda na ovogodišnjem Hahliću za uru...".

Za nešto više od pola sata - Nikola Mikulić za 37 minuta i 50 sekundi te Barbara Belušić za 42 minute i 51 sekundu - trčećim su korakom stigli do cilja na nadmorskoj visini od 1097 metara i upisali se u povijest!

Na radost Planinarskog društva Obruč i Općine Jelenje, organizatora i pokrovitelja utrke, svi su sudionici dotrčali na Hahlić. Nekolicina je kompletnu dionicu otrčala bosa, što zaista predstavlja kuriozitet! Kako je i najavljeno prije utrke, radi dovođenja značajnih sportskih imena u naše krajeve, Općina Jelenje nagradit će s po dvije tisuće kuna obaranje rekorda u muškoj i u ženskoj kategoriji. Ovim putem čestitamo svim natjecateljima.


Nakon završetka utrke održana je tradicionalna sveta misa koju je predvodio vlč. Tomislav Zečević, koji je i sam planinar i ljubitelj prirode. Brdska utrka "Hahlić za uru" dokaz je da se u najdraži planinarski dom koji se nalazi na Grobničkim Alpama zaista može doći za sat vremena, ubrzanim ili trčećim korakom.

Rezultati:

Muškarci:

  • Nikola Mikulić (37:50)
  • Dino Dorčić (45:27)
  • Vedran Mokorovičić (45:34)

Žene:

  • Barbara Belušić (42:51)
  • Suzana Alberini (48:41)
  • Sara Velčić (59:58)


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.