Navigacija

Glavni meni

18
Čet, Tra
0 Novih vijesti

Intervju: Dražen Pilčić golgeter iz Dražica

Naš sumještanin ove sezone zatresao je mrežu 40 puta u službenim utakmicama

Iz medija
Tipografija

Subotnjim ogledom protiv »Vinodola« nogometaši »Grobničana« zaključit će više nego uspješnu četvrtoligašku sezonu koju su još ranije okrunili – naslovom prvaka. Dražen Pilčić, naš sumještanin imao je najbolju sezonu u karijeri. Ukupno je zabio 40 golova u službenim utakmicama. U nastavku donosimo intervju, koji je objavio Novi list. Čestitamo!

Ove sezone do naslova nije uspjela stići »Rijeka«, ali je zato do kraja uspio otići »Grobničan« predvođen bivšim napadačem »bijelih« Draženom Pilčićem koji je dostigao vrtoglave golgeterske brojke u sezoni na isteku. Do zadnjeg kola postigao je čak 35 prvenstvenih pogodaka, a tome je pridodao i pet golova u kup natjecanju, dakle – okruglo 40 golova u službenim utakmicama.

– Ovo mi je daleko najbolja sezona u karijeri! – govori 28-godišnji napadač. – Sve mi se poklopilo. Liga je nešto slabija, a ja sam u najboljim igračkim godinama. Imam obitelj, mir, posao... Posložio sam si život i u takvim okolnostima mi je puno lakše igrati. Nikako ne smijem zaboraviti ni na suigrače bez koji ne bi bilo svih ovih golova.

Bez obzira na rang natjecanja Pilčićev učinak je vrijedan pažnje, sugerira da bi još uvijek mogao igrati i u kvalitetnijoj ligi.

Igrač šesnaesterca

– Imao sam nekih opcija, ali iskreno rečeno nisam za top klubove u Hrvatskoj poput »Rijeke« i »Dinama«. A u druge klubove prve i druge lige ne bi ni išao. Svi znamo u kakvoj su situaciji ti klubovi i mislim da je bolje da imam posao i uživam u nogometu, nego da razbijam glavu svaki mjesec da li ću dobiti plaću. Osim toga doma sam, uživam u obiteljskom okruženju. Možda bi odlučio drugačije da sada dođu neke ponude iz inozemstva koje se ne odbijaju. Pitanje je onda i da li bi se mogao više motivirati trenirati svaki dan u klubu koji ne ispunjava svoje obveze.

Pilčić je bio dio one generacije nogometaša »Rijeke« koja je »srušila« »Stuttgart«, bio je strašno raspoložen tih mjeseci u ljetnim pripremama, ali konkurencija i ozljeda su tada učinili svoje.

Uživao sam veliku podršku trenera Keka, tada sam bio najspremniji u karijeri, bio sam pun samopouzdanja. Prije toga me Ranko Buketa vratio u život u »Pomorcu« i stvarno sam dobro izgledao na pripremama »Rijeke«. Na kraju se dogodila ozljeda, otišao sam na posudbu »Kopar«. Bez obzira na sve drago mi je da sam bio dio te ekipe, neki od tih igrača su kasnije osvajali trofeje, neki i naslov prvaka. U »Kopru« sam pao, a prije svega fizički. Izgubio sam ritam u pauzi, pa sam počeo gubiti i volju, a osim toga »Kopar« je igrao talijanski nogomet što meni ne odgovara. Morao sam igrati sam među četvoricom, a nisam Messi da mogu proći četvoricu i zabiti gol. To je nemoguće i u četvrtoj ligi! Više mi odgovaraju ekipe koje igraju napadački nogomet kao – »Grobničan«. Najbolje se snalazim u šesnaestercu.

Ostanak u ligi

U posljednjih nekoliko kola igrači »Grobničana« kao da su krenuli s prijevremenom proslavom naslova prvaka.

– Priliku su dobili mladi igrači, a mi stvarno imamo puno kvalitetnih mladih igrača. Recimo, David Golić i Kristijan Fućak su sigurno potencijali za više lige od ove. Što se tiče ovih poraza malo su nas poremetile ozljede, poslovne obveze, osim toga svi su protiv prvaka silno motivirani, a nas nije htio gol. Protiv »Rovinja« smo zabili 14 golova iz 15 udaraca prema golu, a onda smo na Cresu i protiv »Uljanika« dosta toga promašili.

»Grobničan« po svemu sudeći neće iskoristiti mogućnost napredovanja.

– Koliko sam upoznat nećemo u Treću HNL. Lijepo bi bilo otići u viši rang, ali meni je osobno draže igrati protiv »Orijenta«, »Naprijeda« ili »Crikvenice« i »Halubjana«, nego neke ekipe u Zagrebu. Osim toga, viši rang nosi više treninga i veće financije, ne znam može li si klub to priuštiti. Ako ne može, onda je bolje da tu ostanemo.

Sve je na Mavrincima spremno za veliku proslavu naslova, čak i otvoreni »šleper« koji će povesti igrače s pokalom.

– Ako more »Real Madrid« na otvorenom busu, moremo i mi slaviti naslov na šleperu! Poslije utakmice se krcamo na kamion, idemo do Dražica, a onda se vraćamo na Mavrince gdje će biti velika fešta. Pozivam sve prijatelje kluba neka dođu i zabave se – kaže Pilčić.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.