Navigacija

Glavni meni

21
Uto, Ožu
0 Novih vijesti

Video: 100 dana od dolaska stabilne vlasti u Općinu Jelenje

Pogledajte realizirane projekte unutar sto dana od dolaska stabilne vlasti

Blog
Tipografija

Osobno sam uz svoje najbliže suradnike i prijatelje godinama razmišljao o budućnosti našeg kraja. Iz svega toga, u suradnji s mještanima osmislili smo program i dali viziju razvitka našeg zavičaja. Sami mještani to su prepoznali u lipnju ove godine pa tako sada imamo priliku zajedno napraviti nešto što će se pamtiti i što će svakako ostaviti pozitivan i neizbrisiv trag za sve naše sumještane.


Kao što možete vidjeti u filmu, koji prezentira planove općinske uprave i rad u protekla tri mjeseca, zaista smo, bez preuveličavanja, zasukali rukave i krenuli raditi ozbiljan posao. Moj zamjenik Dino Piljić i ja zbog aktivnosti i neprestanog rada na projektima nismo bili na odmoru jer želimo pokrenuti razvoj našeg kraja.

Prije svega, konkretno mislim na komunalne radove i infrastrukturu, dio sveukupnog programa koji svakako poboljšava životni standard i ugodnost življenja za sve mještane Općine Jelenje. Ono što se zbog svakodnevnih događanja nije stiglo prikazati u filmu, je nekolicina novosti. Ovih dana smo uz pomoć KD Vodovod i kanalizacije krenuli graditi vodovod u dužini od 395 metara s tri nadzemna hidranta na lokalitetu Lopača-Linčetovo. Radovi na ovom projektu trajat će gotovo 100 dana. Ti radovi omogućeni su zahvaljujući spomenutom komunalnom društvu te programu europskih fondova.

Općina Jelenje, kao manja jedinica lokalne samouprave može graditi velike projekte isključivo kroz suradnju s drugim institucijama s kojima je već od početka našeg mandata otvorena dobra komunikacija te dobivena odgovarajuća podrška. Sve je to zalog za kvalitetnu budućnost Općine Jelenje. Mišljenja sam da čovjek malo toga može napraviti sam, no ako radimo zajedno i stručno, uspjeh ne može i sigurno neće izostati.

Moja osobna razmišljanja nastojim primijeniti u svim projektima pa se tako građevinska dozvola za dogradnju osnovne škole u Dražicama očekuje do kraja ove godine. Na taj ćemo način, a uz pomoć Primorsko-goranske županije kroz dvije godine ostvariti najveći kapitalni projekt o kojemu maštaju generacije mještana Općine Jelenje.

Uštede koje su napravljene u periodu od našeg preuzimanja vlasti, ni u kakvoj mjeri nisu poremetile funkcioniranje naše administracije. Pomažemo udrugama kroz zajedničke razgovore i nastojimo udovoljiti njihovim zahtjevima. Želja Općine Jelenje je omogućiti provođenje programa svih naših udruga sukladno našim financijskim mogućnostima.

Sve ono što smo u našem izbornom programu, pod motom "Nova snaga Jelenja" obećali, to ćemo i ostvariti. Od preuzimanja vlasti, odlučno to tvrdim, postali smo i nastavit ćemo biti, snaga koja će Jelenje učiniti općinom ugodnom za život. Ponosni smo na naše grobničko podrijetlo i baštinu, jednako tako i svjesni svih potencijala kojima raspolažemo. Pred nama je još mnogo posla, neispunjenih želja naših sumještana, dječje radosti i osmjeha svakog našeg čovjeka. Nastavit ćemo stoga istim žarom i snagom kako bi Općina Jelenje kontinuirano postajala sve ugodnijim područjem za razvoj obitelji i gospodarstva.

Ovim putem želim se zahvaliti koalicijskim partnerima u Općinskom vijeću, ljudima koji daju podršku u projektima koje smo zajedno dogovorili. Oni će nesumnjivo biti provedeni u djelo. Zahvalu dugujem i svim sumještanima koji nam daju podršku, ali i onima koji pokušavaju umanjiti naš rad, trud i planove. I jedni i drugi potiču nas da se još detaljnije angažiramo oko svakodnevnog boljitka za Općinu Jelenje.

Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.