Navigacija

Glavni meni

12
Sri, Lip
0 Novih vijesti
×

Napomena

Simple Image Gallery Pro Notice: Joomla's /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/08_images_fotogalerija_2021-11-08-Ministar_Jelenje_thumb_medium667_445.JPG' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/15_images_fotogalerija_2021-11-08-Ministar_Jelenje_thumb_medium667_445.JPG' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/16_images_fotogalerija_2021-11-08-Ministar_Jelenje_thumb_medium667_445.JPG' as a jpeg.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u posjeti školi u Dražicama

Općinska uprava
Tipografija

Ministar Radovan Fuchs, župan PGŽ Zlatko Komadina, pročelnica PGŽ Edita Stilin, ravnateljica OŠ Jelenje- Dražice Dejana Paškvan-Žeželj i načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja obišli su danas novoizgrađenu školu i dvoranu u Dražicama.

Najbolja škola u Republici Hrvatskoj dobila je tako dodatni publicitet, a i sam Ministar znanosti i obrazovanja uživo se, na terenu, uvjerio u kvalitetu gradnje ali i zavidnih uvjeta osnovnoškolstva na jelenjskom području.

Podsjetimo, OŠ “Jelenje-Dražice” temeljito je rekonstruirana i dograđena, a cijela investicija zajedno s gradnjom školske sportske dvorane stajala je 41 milijun kuna, od čega je 60 posto osigurala PGŽ, a 40 posto Općina Jelenje.

Ministar Fuchs istaknuo je da su definirani prioriteti u gradnji škola te osigurani dovoljni iznosi sredstava u okviru reforme obrazovnog sustava te da projekti neće biti dovedeni u pitanje. Iz jelenjske lokalne samouprave istaknuli su kako se nadaju da će u novom Zakonu biti mjesta i za financiranje škola koje su već izgrađene i zadovoljavaju najviše standarde. Želja je da se i Republika Hrvatska, uz Primorsko-goransku županiju i Općinu Jelenje uključi u financiranje školstva na području našeg Jelenje, u vidu sufinanciranja postojećeg kredita ili dodatne opreme i nadstandarda u školstvu, a sve u cilju kako bi učenici imali najbolju mogućnost obrazovanja, kroz opremu i cjelodnevni boravak.

FOTOGALERIJA

 {gallery}fotogalerija/2021-11-08-Ministar_Jelenje{/gallery}

 


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.