Navigacija

Glavni meni

12
Sri, Lip
0 Novih vijesti
×

Napomena

Simple Image Gallery Pro Notice: Joomla's /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Svečana sjednica: Čak 25 projekta za kvalitetniji život

Općinska uprava
Tipografija

Naše Jelenje više nije isto. Više od 50 značajnijih projekata očekuje nas u ovom mandatnom razdoblju i oni će također, kao i oni koji smo izgradili u prošlom mandatu dodatno promijeniti kvalitetu života i vizuru samog mjesta, kazao je to načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja.

Najveći projekti u povijesti izgrađeni su u samo jednom mandatu, naše Jelenje više nije isto i kontinuirano napreduje. Ovaj uspjeh ne bi bio moguć bez izvrsnog tima ljudi koji su spoj mladosti i iskustva. U ovom mandatnom razdoblju cilj je proširiti zgradu vrtića, izgraditi nova igrališta, izgraditi dom za starije, proširiti jelenjsko groblje, poboljšati cestovnu infrastrukturu, proširiti turističku ponudu našeg kraja u obliku novih biciklističkih staza i planinarskih puteva te uređenje postojećih, oplemeniti nekadašnju šljunčaru Dubina kroz gospodarski iskorak kroz postavljanje solarnih panela, proširiti e-usluge naše lokalne samouprave te i dalje biti transparentna i otvorena sredina koja privlači investitore i institucije koje ulažu u naš kraj i komunalnu infrastrukturu. Više od 50 značajnijih projekata očekuje nas u ovom mandatnom razdoblju i oni će također, kao i oni koji smo izgradili u prošlom mandatu dodatno promijeniti kvalitetu života i vizuru samog mjesta, kazao je to načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Jelenja održanoj u povodu blagdana sv. Mihovila, zaštitnika istoimene jelenjske župe, koji se slavi i kao Dan Općine Jelenje. Marčelja je dodao kako se na svim nabrojanim projektima već uvelike radi, a posebno je istaknuo obnovljeni spomenik podhumskim žrtvama, također, stari vatrogasni dom stavljen je u službu gospodarstva i poduzetnika, a tu je još i izgradnja društvenih prostorija u Podkilavcu. 

A o svemu učinjenom u proteklih godinu dana uzvanici na svečanoj sjednici mogli su doznati iz promotivnog filma, u kojem je, između ostalog, rečeno kako je u povijesnoj godini realizirano 25 većih projekata, u jelenjski kraj uložene su višemilijunske vrijednosti u obliku investicija Općine Jelenje, Primorsko-goranske županije, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije, Ministarstva hrvatskih branitelja i Ministarstva zaštite okoliša i energetike.
 
 
 - Završen je najveći kapitalni projekt u povijesti Jelenja. Najmodernija škola i dvorana u Republici Hrvatskoj omogućit će našim mališanima kvalitetno osnovnoškolsko obrazovanje. Projekt je to koji je puno više od škole, a dodatno će razvijati sport, kulturu, odnosno nastavne i izvannastavne aktivnosti. Prva faza proširenja dječjeg vrtića u Podhumu je završena početkom rujna. Izgrađena je tako prostorija za pravu jasličku grupu, a proširena je kuhinja i izgrađen sanitarni čvor, u sklopu postojećeg objekta. Upravo se radi i na projektu proširenja same zgrade, čime bi se dodatno proširili kapaciteti i omogućilo upis još više djece. Za razvoj sporta i rekreacije izgrađen je dodatno i Sportski centar Dražice. U protekloj godini otvorili smo moderno i prostrano Reciklažno dvorište u Podhumu, kao najveći projekt gospodarenja otpadom na području općine Jelenje i jedini takve vrste na Grobnišćini. Ulice su dobile novu LED rasvjetu koja sada svijetli u svim naseljima. Uz to, nove table krase jelenjska naselja koja su sada kvalitetno označena i prezentirana, stoga se vizura samih mjesta unaprijedila. Na području općine Jelenje provučen je i optički kabel za ultra brzi internet čime je omogućeno mještanima spajanje kućanstva na optiku, istaknuto je u filmu. U istom su filmu naglašena nastojanja da se jednako razvijaju sva naselja, sukladno potrebama i pripremljenim projektima.
 
 
- Tako je u potpunosti asfaltirana dionica ceste kroz Zoretiće. Mještani tog dijela općine dobili su tako modernu i sigurnu prometnicu, a upravo se radi i na projektu širenja cesta sve do naselja Kukuljani čime će i zapadni dio općine dobiti kvalitetnu prometnu, odnosno komunalnu infrastrukturu. Radi se i na projektu, odnosno nastavku proširenja ceste Milaši - Lubarska, asfaltiran je most na Rupi u Jelenju, a upravo su u tijeku radovi u Školskoj ulici gdje se gradi novi upojni bunar, nogostup, novi asfalt te nova parkirna mjesta, kao i pripadajući treptači, istaknuto je. 
 
Općina Jelenje ima odličnu suradnju s Primorsko-goranskom županijom, s kojom je realizirala nekoliko vrijednih projekata, a što je u svom govoru istaknuo i zamjenik primorsko-goranskog župana Petar Mamula, koji je kazao kako je upravo kapitalni projekt Općine Jelenje - izgradnja škole i sportske dvorane, najveći projekt i Županije u protekloj godini.

Svečana sjednica bila je prigoda i za dodjelu općinskih nagrada i priznanja. Miljenko Fičor dobitnik je nagrade za životno djelo Općine Jelenje (posthumno), titulu počasni građanin Općine Jelenje od sada nosi Dejana Paškvan-Žeželj, Dobrovoljno vatrogasno društvo Ivan Zoretić Španac Jelenje najbolji je kolektiv u protekloj godini, a Delfina Kružić dobitnica je općinske nagrade za uspjehe ostvarene u protekloj godini. Najbolji učenici u protekloj školskoj godini na području općine Jelenje su Lucija Vukas kao učenica generacije OŠ Jelenje-Dražice i Arian Ban, kao najbolji srednjoškolac, koji je u prošloj školskoj godini završio Srednju školu za elektrotehniku i računarstvo. Dodijeljene su i nagrade vlasnicima najuređenijih okućnica - prvo mjesto pripalo je Dinki Kukuljan iz Podhuma, drugo Gorani Škaron, također iz Podhuma, a treće mjesto Jošku Buneti iz Dražica.  
 
{gallery}fotogalerija/2021-09-26_Svečana{/gallery}
 

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.