Navigacija

Glavni meni

12
Sri, Lip
0 Novih vijesti

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/miljenko_ficor_images_Novosti_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/jelenje_ficor_nl_images_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/lukezi_delfina-knjiga_images_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/dvd-jelenje_images_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Miljenku Fičoru postumno nagrada za životno djelo, Dejana Paškvan-Žeželj počasna građanka

Općinska uprava
Tipografija

Nagrade će dobitnicima biti uručene na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Jelenja, najavljenoj za kraj rujna, u sklopu proslave blagdana sv. Mihovila, ujedno i Dana Općine Jelenje.

Miljenko Fičor dobitnik je nagrade za životno djelo Općine Jelenje (postumno), titulu počasne građanke Općine Jelenje od sada nosi Dejana Paškvan-Žeželj, Dobrovoljno vatrogasno društvo »Ivan Zoretić Španac« Jelenje najbolji je kolektiv u protekloj godini, a Delfina Kružić dobitnica je općinske nagrade za uspjehe ostvarene u protekloj godini, većinom glasova odlučilo je Općinsko vijeće Jelenje.

Kako je istaknuto u obrazloženju odluke, u studenom 2000. godine Vlada Republike Hrvatske imenovala je Miljenka Fičora pomoćnikom ministra financija u Upravi za bankarstvo i tržište kapitala. Bio je i predsjednik Komisije za vrijednosne papire Republike Hrvatske, kao i glavni državni rizničar te savjetnik Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu. Također, Miljenko Fičor izradio je dvadesetak publikacija o gospodarskim kretanjima u Primorsko-goranskoj županiji. Uz to, izradio je nekoliko izuzetnih publikacija za Općinu Jelenje, a bio je i savjetnik načelnika Općine Jelenje, Roberta Marčelje, u proteklom mandatu. Od posljedica koronavirusa, nažalost, Miljenko Fičor je preminuo krajem 2020. godine.

Počasni građanin

Počasna građanka Općine Jelenje postala je Dejana Paškvan-Žeželj, ravnateljica Osnovne škole Jelenje-Dražice, zbog, kako je istaknuto u obrazloženju prijedloga odluke, iznimnog doprinosa za jelenjski kraj prilikom provedbe projekta dogradnje i rekonstrukcije nove školske zgrade i dvorane u Dražicama. »Sama škola i dvorana čekala se u našem zavičaju više od 40 godina.

Shodno tome, čast je i zadovoljstvo nagraditi pojedince, odnosno Dejanu Paškvan-Žeželj, pod čijim je vodstvom OŠ Jelenje-Dražice realizirao najveći projekt u povijesti jelenjskog kraja. Od lipnja 2017. godine Paškvan-Žeželj radi na radnom mjestu ravnateljice OŠ Jelenje-Dražice. Trud i rezultati u samo četiri godine mandata nisu izostali jer je izgrađen generacijski projekt. Pod njezinim vodstvom započela je i završila gradnja projekta koji su mnogi obećavali«, istaknuto je.

Delfina Kružić dobitnica je općinske nagrade za uspjehe ostvarene u proteklog godini. Naime, kako piše u prijedlogu odluke, Kružić je napisala i u protekloj godini izdala »malu Bibliju« svojeg rodnog sela u kojemu živi i obitava, »Grobničko selo Lukeži«. Velika i poučna knjiga, ovog puta na gotovo 500 stranica, donosi blaga iz grobničkog sela Lukeži. U 26 poglavlja iznesene su već poznate zanimljivosti o Lukežima, ali i dodana svjedočanstva samih mještana o ratnim zbivanjima i razvoju industrije, kao i obitavanje ljudi prema gradu. Delfina Kružić prikupila je tako puno povijesnog materijala te se prometnula u pravog kroničara svojeg mjesta Lukeži.

Najbolji kolektiv

»Dobrovoljno vatrogasno društvo ‘Ivan Zoretić Španac’ Jelenje najbolji je kolektiv u protekloj godini, zbog izuzetnog angažmana u razdoblju korona-krize na području našeg Jelenja, ali i putem drugih različitih oblika djelovanja na području jelenjske lokalne samouprave, ali i Republike Hrvatske. Naime, naši vatrogasci danima su pomagali u razrušenoj Petrinji krajem 2020., te početkom 2021. godine«, navodi se u obrazloženju odluke. DVD Jelenje osnovano je 1976. godine te ove godine slavi 45 godina neprekidnog rada. U prijedlogu odluke ističe se da se radi o ponajboljem DVD-u u granicama Republike Hrvatske.

»U 45 godina postojanja članovi DVD-a Jelenje odradili su sve što im je bilo zadano Statutom i ciljevima od samih početaka – novi vatrogasni dom, odnosno vatrogasno-spasilački centar otvoren je u protekloj godini. Oprema, ljudstvo, tehnika, znanje i razne vještine stalno se upotpunjavaju i usavršavaju. Naši vatrogasci ponos su zajednice i dostupni su 24 sata, u svako doba dana, a veliki doprinos dali su u vrijeme korona-krize, kao stalna ispomoć Općini Jelenje. Članovi DVD-a Jelenje stalni su postav i Civilne zaštite Općine Jelenje«, piše u obrazloženju odluke.

Najbolji učenici Lucija Vukas i Arian Ban

Najbolji učenici u protekloj školskoj godini na području općine Jelenje su: Lucija Vukas, kao učenica generacije OŠ Jelenje-Dražice i Arian Ban, kao najbolji srednjoškolac koji je u prošloj školskoj godini završio Srednju školu za elektrotehniku i računarstvo u Rijeci.

Vijeće je odlučilo i o vlasnicima najuređenijih okućnica – prvo mjesto pripalo je Dinki Kukuljan iz Podhuma, drugo Gorani Škaron, također iz Podhuma, a treće mjesto Jošku Buneti iz Dražica. Nagrade će dobitnicima biti uručene na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Jelenja, najavljenoj za kraj rujna, u sklopu proslave blagdana sv. Mihovila, ujedno i Dana Općine Jelenje.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.