Navigacija

Glavni meni

14
Ned, Srp
0 Novih vijesti

Općini Jelenje petica za transparentnost

Općinska uprava
Tipografija

Institut za javne financije predstavio je rezultate sedmog ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna svih županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj.

Općina Jelenje je ocijenjena ocjenom pet, najvišom razinom transparentnosti. Pored javne i lako dostupne objave svih traženih proračunskih dokumenata, Općina Jelenje kontinuirano unaprjeđuje i razvija nove komunikacijske kanale putem kojih informira mještane o aktivnostima i projektima.

Transparentnost podrazumijeva potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu i prvi je korak prema pozivanju na odgovornost za prikupljanje i trošenje javnog novca. Objavljivanjem rezultata istraživanja želi se ukazati na važnost proračunske transparentnosti kojom se poboljšava komunikacija i povjerenje građana, ali i potiče transparentnost i odgovornost lokalnih vlasti.

 Detaljni rezultati istraživanja objavljeni su na mrežnim stranicama Instituta za javne financije. Priznanja lokalnim jedinicama koje su objavile sve tražene proračunske dokumente, a među kojima je i Općina Jelenje, stići će ovih dana poštom.

 Više na: https://www.ijf.hr/


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.