Navigacija

Glavni meni

14
Ned, Srp
0 Novih vijesti

Novi vozni red od 20.01.: Općina Jelenje dodatnim financiranjem upotpunila vozni red

Vraćene većina linija koje su zbog lošeg poslovanja Autotroleja naprasno ukinute

Općinska uprava
Tipografija

Nakon stupanja na snagu novog voznog reda sa 7. siječnja 2020. godine Općina Jelenje, krenula je u dodatne pregovore s KD Autotrolejem, kako bi se uvele linije koje najviše nedostaju sumještanima. Stoga će od 20. siječnja 2020 (ponedjeljak) na snagu stupiti novi (upotpunjeni) vozni red.

Posebno se pazilo na dolaske i odlaske djece iz škole. Napominjemo da djeca koja idu iz škole nakon petog sata u smjeru Podhuma obavezno moraju ići na autobus na školsku stanicu u Jelenju (ne ispred škole). Zbog okretanja autobusa kod škole u Jelenju mole se roditelji za savjesno ponašanje u prometu oko škole. Općina Jelenje novim voznim redom riješila je većinu zahtjeva sumještana te izdvojila dodatna sredstva, kako bi se olakšalo svakodnevno funkcioniranje u našoj zajednici.

Podsjetimo, KD Autotrolej kao pružatelj usluge ostvaruje već više godina, iz razno raznih razloga, gubitke u svom poslovanju. Navedeni gubitak samo za 2018. godinu iznosi 10 milijuna kuna, a planirani gubitak za 2019. godinu iznosi 7,8 milijuna kuna. KD Autotrolej nije u mogućnosti pokriti taj gubitak vlastitim sredstvima već iste traži da ih pokriju općine i gradovi, sukladno vlasništvu u udjelima. Isto tako, a da se ne bi stvarali novi gubici, KD Autotrolej je tražio povećanje redovnih subvencija. Na osnovu novonastale situacije Općina Jelenje je, kao što smo već pisali, dodatnim izdvajanjima i na temelju sugestija sumještana vratila većinu linija koje su zbog lošeg poslovanja pružatelja usluga naprasno ukinute.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.