Navigacija

Glavni meni

19
Pet, Tra
0 Novih vijesti

Općina Jelenje odnedavno potiče udomljavanje pasa

Prvi u Hrvatskoj s ovakvim poticanjem udomljavanja životinja...

Općinska uprava
Tipografija

Početkom godine na snagu je stupila zanimljiva odluka za sve ljubitelje životinja, a naročito one koji žele udomiti pse iz azila.

Općina Jelenje krenula je s poticanjem udomljavanja pasa u vlasništvu Općine Jelenje, od strane mještana ali i sve zainteresirane javnosti. Naime, ovom mjerom utvrđena su mjerila, načini i postupak udomljavanja pasa koji se nalaze u skloništu za nezbrinute životinje "Lič"  te uvjeti za financiranje hrane, te jednog redovitog osnovnog cijepljenja.

Potpisan ugovor sa dobavljačem za sufinanciranje hrane
Potpisan ugovor sa dobavljačem za sufinanciranje hrane

Općina Jelenje, tako, odnedavno financira redovito osnovno cijepljenje udomljenog psa kod ovlaštenog veterinarskog trgovačkog obrta "Pavešić" iz Krasice s kojim Općina Jelenje ima sklopljen ugovor. Općina Jelenje snosi trošak, odnosno financira hranu za udomljenog psa u trajanju od 12 mjeseci od dana udomljavanja psa u vrijednosti od 200 kn mjesečno.

- Naše namjere su da postanemo istinska "Pet friendly" destinacija te da ljubiteljima životinja omogućimo dostojne uvijete i svakako olakšamo funkcioniranje u našoj zajednici, sukladno našim mogućnostima. Ovo je tek prva mjera, a u skoroj budućnosti, na atraktivnim lokacijama, postavit ćemo i parking za pse, kante za pseće otpatke te opremu u kojoj se drže vrećice za pseći izmet – kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje prilikom potpisivanja ugovora s dobavljačem hrane za pse.

POSTUPAK UDOMLJAVANJA
Udomitelj će prilikom udomljavanja psa sa azilom sklopiti ugovor o udomljavanju. Nakon sklopljenog ugovora, udomitelj će dostaviti primjerak Općini Jelenje te će mu se, po dostavi ugovora, izdati Potvrda o pravu na financiranje hrane za udomljenog psa i cijepljenje te ukupno 13 kupona, 12 za preuzimanje hrane od Dobavljača i jedan za slijedeće redovno osnovno cijepljenje psa kod ovlaštenog veterinara.

DOBAVLJAČ HRANE
Dobavljač hranez a udomljene pse je ADALIA d.o.o. (HOP), Čavja 70, 51 219 Čavle sa kojim Općina Jelenje ima sklopljen Ugovor.

OVLAŠTENI VETERINAR
Ovlašteni veterinar za jedno redovno osnovno cijepljenje udomljenog psa je veterinarsko trgovački obrt „Pavešić“, Krasica 164/a, 51 224 Krasica, vlasnik Rajko Pavešić, s kojim Općina Jelenje ima sklopljen Ugovor.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.