Navigacija

Glavni meni

29
Ned, Sij
0 Novih vijesti

[NAJAVA] Umjetnička radionica: Slama Land Art

Kultura i tradicija
Tipografija

Nakon što je više od 180 milijuna gledatelja vidjelo njegove zadivljujuće kreacije, umjetnik izrađuje skulpturu za naše Jelenje - pridružite se mihojskoj radionici 29.09.2021. od 10 do 13, te od 16 do 19 sati, u centru Dražica.

Za Hrvatsku se često kaže da je zemlja neotkrivenih ljepota, no zahvaljujući National Geographicu, cijeli svijet ih može otkriti i to u formatu kakav nije viđen do sada. Naime, jedna epizoda treće sezone serijala Europa iz zraka u potpunosti  se bavi Hrvatskom. Jeste li uopće znali da se u Hrvatskoj nalaze druge po redu najveće zidine u svijetu, i to nakon svjetski poznatog Kineskog zida? Ili da je u motovunskoj šumi pronađen najveći bijeli tartuf na svijetu, koji je sa svojih 1300 grama uvršten u Guinnessovu knjigu rekorda? Više od 180 milijuna gledatelja saznat će priču o troje iznimnih Hrvata - pripadnici GSS-a koja spašava živote planinara, čuvarici prirode koja se brine za hrvatske orlove te umjetniku koji vjeruje da se umjetnost treba vratiti prirodi. Taj neobični kipar, Nikola Faller ovih dana biti će naš gost.

Nikola Faller, magistar kiparstva, osnivač udruge Slama, pokretač festivala Slama Land Art, Sand Art Festivala Neretva i mnogih drugih "slamanja" uveličat će proslavu Mihoje i kroz radionicu slame izraditi impozantnu skulpturu koja će, kaže Nikola, i godinu i pol, dvije potrajati i krasiti naš centar Dražica. Faller koristi u svakom godišnjem dobu materijal koju mu priroda dodijeli. Zimi je to snijeg, u proljeće trava, preko ljeta pijesak i slama, a na jesen lišće. Što se pak tiče prolaznosti njegovih skulptura, to ga ne zabrinjava ni najmanje jer, kako kaže, platno se stalno obnavlja i stalno ima priliku stvoriti nešto novo. 

Prijavite se na radionicu na 091 40 60 900.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.