Navigacija

Glavni meni

12
Sri, Lip
0 Novih vijesti
×

Napomena

Simple Image Gallery Pro Notice: Joomla's /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/23_images_fotogalerija_2021-09-10_Izlozba_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/3_images_fotogalerija_2021-09-10_Izlozba_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/4_images_fotogalerija_2021-09-10_Izlozba_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/25_images_fotogalerija_2021-09-10_Izlozba_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/15_images_fotogalerija_2021-09-10_Izlozba_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Mirna Šišul slikarskom izložbom u Dražicama dala posebnu draž ovogodišnjoj Mihoji

Kultura i tradicija
Tipografija

U sklopu Šimčevih dana, koji su sastavni dio proslave blagdana svetog Mihovila u Dražicama je otvorena jubilarna peta izložba Gro-ART.

Jelenjskim mještanima svoje radove, sredinom rujna, predstavila je akademska slikarica Mirna Sišul kroz izložbu slika. Kako su kazali organizatori iz Matice Hrvatske – ogranka Jelenje, sama izložba trebala je biti otvorena pred gotovo godinu i pol dana ali se zbog koronavirusa sve proteglo do današnjeg dana, kada je situacija nešto povoljnija. Sama izložba zainteresirala je javnost, a na predstavljanju su sudjelovali članovi Matice Hrvatske iz Jelenja, ali i sama autorica Mirna Sišul uz kustosicu izložbe Jasnu Rodin. Sve prisutne pozdravio je u ime Općine Jelenje načelnik Robert Marčelja.

Mirna Sišul vrhunska je umjetnica koja znalački stvara suvremena djela, prema svim kvalitetama koje karakterizira samo umjetničko djelo. O njezinom radu možemo govoriti kao slobodnom i intuitivnom djelu uz prepoznatljiv i autentičan likovni stil, kazala je Jasna Rodin, u svojem uvodu, prilikom predstavljanja slika u Domu kulture Dražice, dodajući kako se u ovom ciklusu slika Mirna Šišul odmiče od konkretne realnosti , sve više razgrađujući i pretačući svoj senzibilitet na platno.

Stoga svoj inspirativni, likovni impuls Mirna Sišul pronalazi u emocijama i optimističnom shvaćanju da svaki trenutak može biti lijep, da su ljubav, sreća, sjaj sunca, zvuk cvrčaka, a ponekad i kiša dovoljan razlog ugodnom danu i šarenim bojama koje ona spontano, ali vrlo znalački slaže i kombinira na svojim platnima. Stvarajući energiju zračnosti umjetnica kreira slike ispunjene poetikom i svjetlošću.

Posebnošću atmosfere nastaju cjeline koje registriraju likovnu misao, začuđujuću i nestvarnu, pa tako i u ovom ciklusu umjetnica se u potpunosti odmiče od konkretne realnosti sve više razgrađujući i intuitivno pretačući svoj senzibilitet na platno. U tom složenom prepletu vedrine boja i poteza nameću se modrine jake i intenzivne, dominantne i očaravajuće, dok sve ostale boje samo dopunjuju njihov sjaj i svojim bogatstvom se uklapaju u doživljaje koji na kraju uvijek i nesumnjivo ovise o mašti promatrača.

Poput dijelova neba i komadića morske površine plava boja se stvara, sakuplja, diše, slobodna, lijepa u svim svojim tonovima od prozračno svjetlozelenih do zagasitih i slojevitih tamnih. U igri sa zelenom, uz nenametljivu žutu ona dominira jer ona je simbol snova, daljina i duhovnosti.

Podsjetimo, Mirna Sišul rođena je 1977. u Rijeci. Završila je Srednju školu za primijenjenu umjetnost, a potom diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Ima status samostalne umjetnice. Dobitnica je više nagrada za slikarstvo. Djela joj se nalaze u mnogim javnim i privatnim zbirkama diljem svijeta.

FOTOGALERIJA U NASTAVKU

{gallery}fotogalerija/2021-09-10_Izlozba{/gallery}


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.