Navigacija

Glavni meni

30
Pon, Sij
0 Novih vijesti

Nema do pustića: Mate Koronić Capakov u Dražicama stavljen na stup srama

Meštar Jelenskih maškara ulovio i objesio pustića...

Kultura i tradicija
Tipografija

„Kad si pustić greš zgoru“ stara je užanca Jelenskih maškara. Nekolicina članova maškarane udruge, u popodnevnim satima, za Antonju je zbog „novog normalnog“ objesila Mateta Koronića Capakova na stup srama u Dražicama. Figurativno je vesela družina preuzela i ključ Općine Jelenje.

Mateta se tako sumnjiči  da je kriv za sve nevolje koje su se dogodile u našem Jelenju ali i šire. Detaljna istraga će pokazati za što je sve kriv i zbog čeka će ga Jelenske maškare spaliti na Pepelnicu, kako i priliči, jer davno je zapisano: iz praha si nastao, u prah će se pretvoriti, dovikivali su „nebogom“ pustiću u Dražicama.

Objavu su prenijeli i društveni portali

[ŠAL JE ZGORU: MATE KORONIĆ CAPAKOV] "Valda će nam oštarije oprit, da napravimo feštu kako spada, aš sad kad je na stupu, ima da broj zaraženih opada", kažu iz Jelenske Maškare ? #PustićMate #ŽivioPust

Objavljuje Naše JelenjeNedjelja, 17. siječnja 2021.

- Jutro smo malega testirali  i pokazalo se da j' pozitivan na koronu i da ju namjerno širi okolo da more napravit profit, aš je va bunkeru imal pune škatule ljekovite tekućine kojoj je stekal rok trajanja, kazali su iz Jelenskih maškara, dodajući kako će viset evdi do one srede, kada će mu se sudit. Do tada će nan valda ošptarije oprit, da napravimo feštu kako spada, aš sad kad je na stupu, ima da broj zaraženih opada.

Da se stara užanca ne zatare. #ŽivioPust ?

Objavljuje Robert MarčeljaNedjelja, 17. siječnja 2021.

Ovim putem pozivaju mještane da pustića Mateta drže na oku. Kažimo i to da su Jelenske maškare i službeno preuzele ključ Općine Jelenje.

- Svašta će van povidet samo da more pobić. Veli da nan sad maškare traju celo leto, aš moramo brnjicu nosit, da nan je on to omogućil i da ga zato moramo pustit, prepričala nam je maškarana grupa koja datira iz 1994. godine.

Za kraj, veselite se i maškarajte i daje ( na 2 metra) da se stara užanca ne zatare. Živio pust!, stoji u optužnici podignutoj 17.01.2021. u 17 sati na kružnom raskrižju u Dražicama.

Fotogalerija:


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.