Navigacija

Glavni meni

16
Uto, Tra
0 Novih vijesti

[DOBIVENA SREDSTVA] Stiglo gotovo 2 milijuna kuna za gradnju škole u Dražicama

Komunalni info
Tipografija

Kao što je i najavljeno, Općina Jelenje ugovorila je dva milijuna kuna bespovratnih sredstava za izgradnju nove škole u Dražicama. Ugovor je potpisao Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje, sredinom studenog ove godine, u Zagrebu, kod pomoćnice ministra Katice Mišković iz resora Uprave za potpomognuta područja. 

Tako je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije za Općinu Jelenje namijenjeno 1.965.925 kuna i taj će pozamašan iznos, za Općinu Jelenje, omogućiti plaćanje faktura za do sada izvedene radove na rekonstrukciji i dogradnji zgrade osnovne škole u Dražicama. Radovi na terenu izvrsno napreduju i s pravom se nadamo da ćemo novu školu pod krov staviti do kraja ove godine, poručuju iz Općinske uprave. Podsjetimo, Općina Jelenje će najvažniji projekt u njezinoj novijoj povijesti financirati iz vlastitih sredstava, kao i HR fondova, odnosno iz Fonda za razvoj brdsko-planinskih područja u iznosu od 1.965.925,01 kuna, a ostatak iznosa pokriti će kreditnim zaduženjem, za koje je već dano zelene svijetlo Općinskog vijeća te je pokrenuta procedura za odobravanje kredita.

R. Marčelja i K. Mišković prilikom potpisivanja ugovora u Zagrebu
R. Marčelja i K. Mišković prilikom potpisivanja ugovora u Zagrebu
R. Marčelja i K. Mišković prilikom potpisivanja ugovora u Zagrebu

- Mještanima smo u ovom mandatu obećali da ćemo školi u Dražicama dati novo ruho u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, kao nositeljem projekta – pojasnio je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje, dodajući da su dobivena značajna sredstva od nadležnog Ministarstva te da je Općina Jelenje, u ovom mandatnom razdoblju, još jednom pokazala kako se uspješno dovlače nove financijske vrijednosti u lokalnu zajednicu.

Podsjetimo, realizacija projekta rekonstrukcije i dogradnje zgrade Osnovne škole Jelenje-Dražice i izgradnje školske sportske dvorane u Dražicama, vrijednog blizu 40 milijuna kuna, kojeg zajednički financiraju Primorsko-goranska županija sa 60 posto i Općina Jelenje s 40 posto, teče planiranom dinamikom.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.