Navigacija

Glavni meni

09
Čet, Velj
0 Novih vijesti

Novi list: Do kraja godine Jelenje će dobiti status prijatelj djece

Dino Piljić, Robert Marčelja, Ivana Cvitan Polić, Ivana Marinčić i Željka Šarčević

Iz medija
Tipografija

Plan je triju općina uz pomoć društava Naša djeca omogućiti i zajednička druženja i aktivnosti djece iz općina Klana, Jelenje i Čavle.

Općine Klana, Čavle i Jelenje planiraju do studenog i Svjetskog dana djeteta dobiti titulu općine prijatelji djece, a detalji su dogovarani na sastanku čelnih ljudi ovih lokalnih samouprava, održanom u Klani.

– Sve naše općine već su prijatelji djece, zahvaljujući mjerama i programima koje provodimo, samo još nemamo tablu koja bi to i službeno govorila – rekla je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić.

Oko dobivanja statusa općine prijatelj djece prije kraja godine optimistični su i načelnica Klane Željka Šarčević te načelnik Jelenja Robert Marčelja. Željka Šarčević napominje da je na ovu zajedničku inicijativu tri općine potaknula županijska pročelnica za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač.

– Zadovoljni smo što svi zajedno koordinirano radimo na ovom projektu. Namjera nam je djeci i mladima osigurati kvalitetne uvjete za provođenje slobodnog vremena i izvannastavnih aktivnosti. O tome što već godinama po tom planu poduzimamo na našem području prisutne je informirala voditeljica Multimedijalnog centra Klana Ivana Marinčić – objasnila je načelnica Klane Željka Šarčević.

Robert Marčelja dodaje da suradnja lokalnih samouprava međusobno i uz pomoć županija na ovoj i nizu drugih tema može samo pomoći ne samo boljim odnosima već i napretku općina i mještana.

– Jedinice lokalne samouprave raspolažu same za sebe ograničenim resursima, a u međusobnoj suradnji i zajedno s Primorsko-goranskom županijom možemo realizirati projekte na zajedničku korist, koje sami za sebe ne bi mogli lako pokrenuti – objasnio je čelni čovjek Općine Jelenje Robert Marčelja.

Plan je ovih triju susjednih lokalnih samouprava uz pomoć općinskih društava Naša djeca, koja će biti osnovana, omogućiti i zajednička druženja i aktivnosti djece iz općina Klana, Jelenje i Čavle.

Na nedavnom sastanku sa županijskom pročelnicom Dragicom Marač, uz inicijativu općina prijatelja djece, dogovorena su još dva zajednička projekta ovih triju općina i Primorsko-goranske županije. Jedno je osiguravanje usluge logopeda dvaput tjedno, a za Klanu je zanimljiv i projekt pokretanja doma za starije osobe na njihovom području.

Dom bi djelovao u vidu kućanske zajednice, za što će biti osiguran prostor. Predviđeni kapacitet je za 18 korisnika, a osim što bi ondje bili zbrinuti mještani starije dobi, otvara se mogućnost zapošljavanja medicinskog osoblja s područja općine. Sva tri projekta u realizaciju će do kraja godine.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.