Navigacija

Glavni meni

09
Čet, Velj
0 Novih vijesti

Novi list: Liječnicima i pacijentima je odlično u Vatrogasnom domu

Iz medija
Tipografija

Prostor bivšeg Vatrogasnog doma izabran je jer je blizu centra Dražica, ali najvažnije je što ima sve uvjete za privremeni smještaj ambulante, kazao nam je načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja

Zbog opsežnih radova na unutrašnjem uređenju ambulante u Dražicama, sredinom ožujka doktori opće prakse privremeno su se preselili u prostor nekadašnjeg Vatrogasnog doma u Dražicama, na adresi Dražičkih boraca 55. lako preseljenje prvotno nije bilo planirano, zbog buke i prašine koja je posljednjih dana bila gotovo svakodnevica, preseljenje je bilo nužno - zbog sigurnosti pacijenata, ali i boljih uvjeta rada samog zdravstvenog osoblja. Zbog specifičnosti samoga posla, u privremenu ambulantu u Vatrogasni dom nije preselila stomatološka ordinacija, pa mještani koji zatrebaju usluge stomatologa, to privremeno mogu učiniti odlaskom u Čavle.

Uvjeti su pravi

Također, nije preseljena ni pedijatrijska ambulanata, koja, inače radi dva puta tjedno u Dražicama i tri puta tjedno u Čavlima, pa roditelji sa svojom djecom sljedećih nekoliko dana po zdravstvenu uslugu pedijatra također mogu u Čavle. Što se tiče patronažne službe, ona je također privremeno dostupna pozivom na telefon i radom na terenu, kao i do sada.

- Prva tri mjeseca radili smo paralelno s radovima i nije bilo problema. Međutim, kako su radovi da tako kažem kulminirali, prašina i buka gotovo su svakodnevni, pa smo bili primorani u suradnji s Općinom Jelenje preseliti se u privremeni prostor u bivši Vatrogasni dom. Moram reći kako nam je ovdje odlično, Općina Jelenje potrudila se stvoriti nam prave uvjete ambulante, imamo sve što nam je potrebno, a koliko čujem i sami pacijenti su izuzetno zadovoljni. Imamo čak i bolji pogled, jer smo na katu, ali, s druge strane, same stepenice možda malo smetaju onim bolesnijim, starijim pacijentima, koji su teže pokretni. Da nema tih stepenica, da smo u prizemlju, mogli bismo i ovdje ostati. Naravno, ipak se svi veselimo skorašnjem povratku u našu novu (staru) ambulantu - kaže dr. Arifa Mahmić, koja s dr. Nensi Bilanović Ćoso, kao i pedijatricom dr. Vesnom Toljanić Brdar, stomatologinjom dr. Tatjanom Margan i patronažom radi u dražičkoj ambulanti, koja broji blizu pet tisuća pacijenata, odraslih i djece.

Zdravstveno osoblje i pacijente, svoje sumještane došao je obići i načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja, kako bi vidio funkcionira li sve i kako su zadovoljni sami pacijenti.

- Drago mi je da su svi zadovoljni s preseljenjem za koje nam je trebalo nekoliko dana, zbog specifičnosti opreme. Preseljenje nije bilo u planu, ali kako kako su se radovi zahuktali, vidjeli smo da je nužno. Sve smo dogovorili u dva dana, najavili na našem portalu kako će se ambulanta preseliti, obavijestili mještane. Također mi je drago da su i mještani i samo zdravstveno osoblje imali razumijevanja i da sve funkcionira dobro. Inače, prostor Vatrogasnog doma izabrali smo jer je blizu centra Dražica, ali najvažnije jer ima sve uvjete za privremeni smještaj ambulante - kaže Marčelja,

Đurđa Čargonja iz Svilnog prvi put je u privremenom prostoru ambulante za koji, “na prvu”, ima samo riječi pohvale.

- Danas sam prvi put u ovom novom prostoru i jako je lijepo. Prostor je uredan, a iako je na brzinu prilagođen ambulanti, vrlo je funkcionalan. Sve “štima”, jedino nedostaje aparat za kavu, kako bi nam čekanje bilo ugodnije. Ipak, veseli me da se naša stara ambulanta ureduje. Kako vidim, za kratko vrijeme imat ćemo potpuno novu ambulantu.

Sve je blizu

Isto mišljenje ima i Ivana Manjgotić iz Jelenja, koja je također zadovoljna novim, privremenim prostorom ambulante.

- Jako je lijepo, uredno, sanitarni čvorovi su također uredni. što se mene tiče, ambulanta bi mogla funkcionirati i u ovom prostoru, samo da je prizemno.

Anton Rožić iz Podhuma također je zadovoljan kao pacijent i nema primjedbi.

- Liječnici i sestre su nam isti i ljubazni su kao i uvijek. Što se tiče privremenog prostora, za sada je sve u redu. Lijepo je, čisto i uredno, ima dosta prostora u čekaonici, nemam primjedbi. Što se tiče radova na staroj ambulanti, moram priznati da je već i bilo vrijeme da se ta zgrada uredi i to me jako raduje.

Zadovoljna je i Elda Zoretić iz Zoretića, koja također nema primjedbi, a posebno je veseli što je privremeni prostor također blizu centra.

- Svi uvjeti su zadovoljeni i posebno je dobro što je ovaj prostor također skoro pa u centru Dražica, Sve nam je blizu – trgovina, ljekarna, sve što nam treba. Prostor je uredan i funkcionalan.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.