Navigacija

Glavni meni

09
Čet, Velj
0 Novih vijesti

RTL: Općina plaća godinu dana troškove udomljavanja pasa

Klupko bezuvjetne ljubavi. Općina Jelenje donijela je odluku koja je razveselila ljubitelje životinja. Tko udomi psa, općina će mu godinu dana sufinancirati hranu i ostale potrebne troškove. Medek, Lenon i Lipa - u sklonište u Liču dovedeni su iz Jelenja. Općina poziva da ih se udomi, a onome tko to učini smanjit će se troškovi. Hvalevrijednu akciju prepoznala je i RTL televizija.

Uvjet je da je pas u azil u Liču doveden baš s Jelenja, a ovo je, poručuju, način da se potakne udomljavanje

''Još uvijek ima puno neodgovornih ljudi koji uzmu psa, a ne razmišljaju što i kako taj pas nosi u njihovom životu - vama se život promijeni nabolje, ali netko ne razmišlja tako'', upozorava Milka MIjanović, veterinarka i voditeljica Skloništa za nezbrinute životinje Lič.

Jedinice lokalne samouprave imaju obavezu zbrinjavanja životinja s njihovog područja.

''Na ovaj način smanjili bi dnevni trošak, koji se kreće i do 1.300 kuna po psu. Udomili bi psa u neku obitelj na primjereno mjesto i na human način, a pomogli bi i tim udomiteljima da u prvih godinu dana imaju osiguranu hranu i brigu za tog psa'', objašnjava Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje.

Podrazumijeva to veterinarski pregled, tretiranje protiv nametnika i 200 kuna mjesečno kroz godinu dana.

'I sam bih da nemam psa, udomio psa i lijepo je da se potakne ljude da udome životinje i da se pomogne životinjama'', smatra Toni iz Jelenja.

Ervin se bavi uzgojem pasa s rodovnikom i podržava ovakve poticaje: ''Oko pasa je briga i treba ih održavati i čistiti i jako sam zadovoljan ovakvom odlukom''.

Ova bi odluka, nadaju se u Jelenju, ljude mogla potaknuti da si život uljepšaju jednim klupkom bezuvjetne ljubavi.

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.