Navigacija

Glavni meni

12
Sri, Lip
0 Novih vijesti

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/nova_skola_projekt_3_images_Novosti_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/novi_list_skola_uskoro_images_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/nova_skola_projekt_1_images_Novosti_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

Error in function saveImage: Could not save the output file '/home/jelenjeh/arhiva.jelenje.hr/cache/nova_skola_projekt_4_images_Novosti_thumb_medium667_445.jpg' as a jpeg.

[NOVI LIST] PGŽ i Općina Jelenje zajedno: Projekt vrijedan 33 mil. kuna

Uskoro kreće realizacija...

Iz medija
Tipografija

Prema projektu, radi se o dogradnji objekta od 4.200 četvornih metara, izgradnji školske sportske dvorane te uređenju okoliša i opremanju. Uskoro će se investicijski elaborat naći na dnevnom redu Županijske skupštine i Općinskog vijeća, a nakon toga slijedi raspisivanje natječaja za izvođenje radova.

Radovi na rekonstrukciji zgrade Osnovne škole Jelenje-Dražice i sportske dvorane u Dražicama trebali bi početi početkom sljedeće godine. Riječ je o projektu ukupno vrijednom 33 milijuna kuna, koji će zajednički financirati Primorsko-goranska županija sa 60 posto i Općina Jelenje s 40 posto, a koji obuhvaća dogradnju objekta površine 4.200 »kvadrata«, jednodjelnu školsku sportsku dvoranu, uređenje okoliša i kompletno opremanje.

Rok dvije godine

Zaključeno je to na radnom sastanku predstavnika Županije i Općine Jelenje, održanom u Rijeci, upravo na temu rekonstrukcije i dogradnje školske zgrade u Dražicama.

– Investicijski elaborat naći će se pred županijskim vijećnicima na skupštini 12. srpnja, a i jelenjski će vijećnici o njemu raspravljati na sjednici Općinskog vijeća, sredinom srpnja. Nakon godišnjih odmora, početkom jeseni objavit ćemo javni natječaj za nabavu koju će, u ime Škole, provesti Županija. Ukoliko sve prođe bez problema, odnosno ne bude žalbi, očekujemo početak radova u prvom tromjesečju sljedeće godine, kazala je pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije Edita Stilin. Dodala je kako je rok završetka radova dvije godine, ali će se financiranje provesti kroz tri kalendarske godine.


– Primorsko-goranska županija izradila je, odnosno financirala kompletnu projektnu dokumentaciju, za što je izdvojeno 700 tisuća kuna, dok će Općina Jelenje financijski pratiti preseljenje opreme i učenika u školsku zgradu u Jelenju. Naime, poznato je da OŠ Jelenje-Dražice ima dvije školske zgrade u Dražicama i Jelenju, a zbog radova koji će se obavljati u Dražicama, od početka nove školske godine, u rujnu, svi učenici pohađat će nastavu u školskoj zgradi u Jelenju, dakle u dvije smjene, sve dok ne bude izgrađena zgrada u Dražicama – kazala je Stilin, dodajući kako će već ovaj tjedan početi pripreme planiranja privremenog preseljenja.

Sve ide prema planu

Prema riječima načelnika Općine Jelenje Roberta Marčelje, aktivnosti vezani uz rekonstrukciju i dogradnju idu prema planu i zakonskoj proceduri te će zasigurno početak radova biti u školskoj godini 2018./2019.

– Općina Jelenje do sada je riješila imovinskopravne odnose na terenu te je sukladno dogovoru sa Županijom tijekom lipnja upisana kao suinvestitor u građevinsku dozvolu. Također, Općina Jelenje odradila je niz aktivnosti u ovom mandatnom razdoblju kako bi povećala sigurnost djece, prvenstveno zbog preseljenja svih razrednih odjeljenja u jednu školsku zgradu u Jelenju, pa je tako uvedena nova prometna signalizacija i pojačana javna rasvjeta, izgrađeno novo parkiralište, prostor za učitelje te je ispred škole u Jelenju postavljen novi sloj asfalta. Upravo je u izgradnji i pješački prijelaz te pripadajući nogostup. Kada se za to ostvare uvjeti, PVC stolarija iz školske zgrade u Dražicama prebacit će se u školsku zgradu u Jelenju, a sve u cilju kako bi preseljenje i boravak djece bio što bolji i ugodniji, istaknuo je Marčelja, dodajući kako je Općina Jelenje do sada u spomenute radove uložila gotovo 300 tisuća kuna.

– Ovaj projekt značajan za našu sredinu zasigurno ne bismo mogli realizirati i financirati sami, stoga i ovim putem zahvaljujemo Primorsko-goranskoj županiji na svesrdnoj pomoći i potpori u realizaciji, kazao je Marčelja.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.