Navigacija

Glavni meni

12
Sri, Lip
0 Novih vijesti

Poziv za učlanjenje: Općina Jelenje dio LAG „Terra liburna“

Gospodarstvo
Tipografija

Lokalne akcijske grupe su partnerstva predstavnika javnog, gospodarskog i civilnog sektora određenog ruralnog područja koja su osnovana s namjerom izrade i provedbe lokalne razvojne strategije i provedbe LEADER i CLLD pristupa čija je svrha osmisliti lokalni razvoj pod vodstvom zajednice, tj. pomoći ljudima, udrugama, poduzećima i ostalima da razmotre potencijal svojega područja te potaknu provedbu kvalitetnih strategija održivog razvoja. Drugim riječima, inicijatori lokalnoga razvoja postaju sami pojedinci (ili grupe) koji imaju neki projekt povezan s ruralnim razvojem.

Zahvaljujući LAG-u, taj projekt neće morati ostvarivati sami jer će im upravo LAG dati jaku logističku potporu, od izrade potrebne dokumentacije do pružanju informacija o dostupnim regionalnim, nacionalnim ili EU sredstvima, što bi uvelike trebalo racionalizirati napore i resurse pri realizaciji programa. LAG je besplatni javni servis, a pored savjetodavnih usluga, za svoje članove organizira i razne edukativne radionice , osposobljavanja i sl., čulo se na predstavljanju.Kako su napomenuli, lokalne akcijske grupe su partnerstva predstavnika javnog, gospodarskog i civilnog sektora određenog ruralnog područja koja su osnovana s namjerom izrade i provedbe lokalne razvojne strategije i provedbe LEADER i CLLD pristupa čija je svrha osmisliti lokalni razvoj pod vodstvom zajednice, tj. pomoći ljudima, udrugama, poduzećima i ostalima da razmotre potencijal svojega područja te potaknu provedbu kvalitetnih strategija održivog razvoja. Drugim riječima, inicijatori lokalnoga razvoja postaju sami pojedinci (ili grupe) koji imaju neki projekt povezan s ruralnim razvojem.

Zahvaljujući LAG-u, taj projekt neće morati ostvarivati sami jer će im upravo LAG dati jaku logističku potporu, od izrade potrebne dokumentacije do pružanju informacija o dostupnim regionalnim, nacionalnim ili EU sredstvima, što bi uvelike trebalo racionalizirati napore i resurse pri realizaciji programa. LAG je besplatni javni servis, a pored savjetodavnih usluga, za svoje članove organizira i razne edukativne radionice , osposobljavanja i sl., čulo se na predstavljanju.

U LAG se mogu učlaniti fizičke osobe, obrti, tvrtke i OPG-i, razne udruge, udruženja, savezi i drugi čimbenici kojima je zajednički interes promicanje održivog ruralnog razvoja i poduzetništva. Godišnja članarina za fizičke osobe iznosi simboličnih 100 kuna, a za sve ostale 200 kuna. LAG „Terra liburna“ jedan je od 64 LAG-ova u Hrvatskoj, osnovan je 2013. godine, a zasad djeluje na području gradova Opatije i Kastva te općina Viškovo, Matulji, Klana, Lovran, Mošćenička Draga i Jelenje.

Više podataka o LAG-u „Terra Liburna“ potražite na www.terra-liburna.hr.


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.